Business & Finance Τρίτη 14/06/2022, 13:50
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαύρη» μέρα για τα κρυπτονομίσματα

«Μαύρη» μέρα για τα κρυπτονομίσματα

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020 διολίσθησε το Bitcoin το τελευταίο εικοσιτετράωρο, συμπαρασύροντας σε απώλειες ολόκληρη την αγορά. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε κάτω των 21.000 δολαρίων την τελευταία ημέρα, ενώ λίγο πριν τις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδος έχει ανακάμψει στα 22.415 δολάρια.

Το Bitcoin, αλλά και το Ether έχασαν τα σημαντικά στηρίγματα, το πρώτο υποχωρώντας κάτω των 25.000 δολαρίων και το δεύτερο χάνοντας προσωρινά το επίπεδο των 1.200 δολαρίων. Σύμφωνα με στοιχεία του Coin Market Cap, η αξία της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 941.164 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας απώλειες της τάξης του 3,47% το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Σύμφωνα με το CoinDesk, τα προθεσμιακά συμβόλαια σε κρυπτονομίσματα «διέγραψαν» τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Τα προθεσμιακά σε bitcoin έχασαν τουλάχιστον 532 εκατ. δολάρια, το Ether περίπου 317 εκατ. δολάρια και τo Solana σχεδόν 20 εκατ. δολάρια, θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον των κρυπτονομισμάτων.

Η τέλεια καταιγίδα

Εν τω μεταξύ, η εικόνα στα διεθνή χρηματιστήρια είναι εξαιρετικά δυσοίωνη, με τον S&P 500 να κλείνει χθες τη συνεδρίαση σε bear market για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα περίπου. Η αγορά των κρυπτονομισμάτων σφυροκοπήθηκε από την γενικευμένη απαισιοδοξία των επενδυτών. Η εβδομάδα ξεκίνησε ήδη με πτωτική δυναμική, καθώς την περασμένη Πέμπτη, η ΕΚΤ ανακοίνωσε το τέλος της ποσοτικής χαλάρωσης, που ανοίγει το δρόμο για την πρώτη αύξηση επιτοκίων έπειτα από τουλάχιστον μία δεκαετία.

Επίσης, την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, που παρέμεινε σε υψηλό 40 ετών τον Μάιο. Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα πρόκειται να συνεδριάσουν κεντρικές τράπεζες μεγάλων οικονομιών για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής. Αύριο ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της Fed, όπου και αναμένεται να ανακοινωθεί επιτοκιακή αύξηση τουλάχιστον 50 μονάδων βάσης, όπως προεξοφλούν παράγοντες της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Σε ελεύθερη πτώση στη 2η χειρότερη ημέρα για το 2022 – Ξεφεύγουν οι αποδόσεις των ομολόγων

Ευρωπαϊκές μετοχές: Απώλειες στη σκιά των σεναρίων για ύφεση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News