ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Υποχώρηση και επιστροφή υπό των 900 μονάδων    

Χρηματιστήριο: Υποχώρηση και επιστροφή υπό των 900 μονάδων    

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στη δεύτερη συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, μια υποχώρηση που το φέρνει εκ νέου χαμηλότερα των 900 μονάδων, εν αναμονή των στοιχείων για την πορείας της ελληνικής οικονομίας το α΄ τρίμηνο του 2022.

Το ελληνικό χρηματιστήριο το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε μία μάχη να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων, όμως όπως αποδεικνύεται οι προσπάθειες αυτές πέφτουν στο κενό. 

Χθες, για πρώτη φορά έστω και οριακά κατάφερε να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο (900,28 μονάδες), ωστόσο σήμερα με το κλίμα και στην Ευρώπη να είναι αρνητικό έχει επιστρέψει χαμηλότερα του επιπέδου αυτού. 

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Με την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,22% και έχει υποχωρήσει στις 898,67 μονάδες, δείχνοντας γι άλλη μια φορά όπως και την προηγούμενη εβδομάδα αδυναμία να κατοχυρώσει τις 900 μονάδες. 

Ο τζίρος κινείται ξανά σε πολύ χαμηλά επίπεδα και έχει ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών στα 1,2 εκατ. τεμάχια. Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις απουσιάζουν οι επενδυτές και οι χαμηλοί τζίροι μόνο τα εχέγγυα δεν προσφέρουν προκειμένου να κινηθεί προς τον στόχο της η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, ένας στόχος που έχει εξελιχθεί σε «σήριαλ».

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έχοντας σχεδόν όλες τις μετοχές του σε πτώση υποχωρεί κατά 0,32% (εξαίρεση αποτελούν οι μετοχές των Σαράντης 2,11%, ΟΤΕ 1,43%, ΑΔΜΗΕ 0,68%, Lamda 0,59% Aegean 0,58%, Ελλάκτωρ 0,23%), ενώ ελάχιστα (-0,05%) υπό του μηδενός βρίσκεται ο Mid Cap.

Ο τραπεζικός δείκτης από τη μεριά του καταγράφει απώλειες περί του 1%, με τη μετοχή της Εθνικής να είναι εκείνη από εκείνες του FTSE Large Cap που δέχεται τις εντονότερες πιέσεις (1,14%).

Η μετοχή της Mytilineos βρίσκεται στο -1,06% (παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε σύμβαση πώλησης ενέργειας (PPA) από ανανεώσιμες πηγές με την Enel Generación Chile μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας [RSD]) και της Βιοχάλκο στο -1,02%, οι υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσιάζουν απώλειες μικρότερες του -1%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Mytilineos: Συμφωνία πώλησης ρεύματος από ΑΠΕ με την ENEL Χιλής για 10 χρόνια

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News