Business & Finance Πέμπτη 26/05/2022, 18:06
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Συντηρείται το ανοδικό μομέντουμ – Κέρδη 1,6% και προσέγγιση των 890 μονάδων 

Συντηρείται το ανοδικό μομέντουμ – Κέρδη 1,6% και προσέγγιση των 890 μονάδων 

Ακόμη υψηλότερα σε σχέση με πώς κινήθηκε χθες ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών κι έχει τροχοδρομήσει για να κλείσει την τρέχουσα εβδομάδα με θετικό πρόσημο, καθώς ο λογαριασμός για την εβδομάδα μέχρι σήμερα γράφει σχεδόν +3,30%.

Το ελληνικό χρηματιστήριο από την περασμένη Παρασκευή έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια αντίδρασης μετά τις πιέσεις που έχει δεχθεί στη διάρκεια του Μαΐου, προερχόμενο μάλιστα από τον Απρίλιο, ένας μήνας που αποδείχθηκε ιδιαίτερα πρόσφορος καθώς αποκόμισε κέρδη της τάξεως του 4,89%. 

Αν δεν υπήρχαν οι οριακές απώλειες 0,03% της περασμένης Δευτέρας, με τη σημερινή συνεδρίαση το χρηματιστήριο θα μέτραγε πέντε στις πέντε κερδοφόρες συνεδριάσεις, διάστημα το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως ένας ανοδικός μικρόκυκλος. 

Επί της ουσίας, η ελληνική αγορά έχει πληγεί από την καταστροφική πρώτη εβδομάδα του Μαΐου όταν και απώλεσε συνολικά 6%. Κινούμενο στις επόμενες δύο εβδομάδες στη μετριότητα, αν δεν προκύψει αύριο Παρασκευή κάτι δυσάρεστο τότε η εβδομάδα που διανύουμε θα έχει περιορίσει περισσότερο από το ήμισυ τις συνολικές απώλειες για τον τρέχοντα μήνα. 

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Εν αναμονή των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2022 των Alpha Bank, Aegean και ΔΕΗ, το επενδυτικό κλίμα δεν ήταν περισσότερο θετικό σε σχέση με χθες. 

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,60% που μεταφράζεται σε άλμα 17 μονάδες και αναρριχήθηκε έτσι στις 887,32 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας στις 888,99 μονάδες και σε υψηλό από τις 5 Μαρτίου, με το χαμηλό ημέρας να καταγράφεται στις 876,33 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 80 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 31,6 εκατ. τεμάχια. 

Με τις μετοχές των εταιρειών των οποίων αναμένονταν τα αποτελέσματα και της Eurobank (στην κορυφή του FTSE Large Cap με άλμα 5,15%) που ανακοίνωσε τα δικά της χθες να πρωταγωνιστούν, ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έκλεισε υψηλότερα κατά 1,82%, υπερκεράζοντας και σήμερα τον Mid Cap ο οποίος προσέθεσε 0,90%. 

Ο τραπεζικός δείκτης πήρε ώθηση πέραν από τη Eurobank και από τις μετοχές των Alpha Bank, Πειραιώς οι οποίες ήταν κερδισμένες κατά 3,16% και 3,24% και κάπως έτσι έκλεισε με κέρδη 3,06%. 

Ξεχώρισαν επίσης οι μετοχές των ΓΕΚ Τέρνα (4,21%), ΑΔΜΗΕ (3,39%) και Aegean (2.37%).

Μόνο η μετοχή της Ελβαλχαλκόρ δεν συμμετείχε σήμερα στο σημερινό ανοδικό κλίμα καταγράφοντας απώλειες 0,25%, ενώ αυτή της ΕΥΔΑΠ παρέμεινε αμετάβλητη. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Στα 125,4 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου

Aegean: Εκτινάχθηκαν κατά 173% τα έσοδα το α΄ τρίμηνο, στα 120,8 εκατ. ευρώ

Eurobank: Στα 305 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News