Business & Finance Τρίτη 24/05/2022, 14:05
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Κρατάει «χαρακτήρα» κόντρα στο διεθνές πτωτικό κλίμα

Χρηματιστήριο: Κρατάει «χαρακτήρα» κόντρα στο διεθνές πτωτικό κλίμα

Σε πλήρη αντίθεση με το κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όχι μόνο καταγράφει κέρδη, αλλά έχει ανεβάσει ρυθμούς σε σχέση με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. 

Περί τις 14:00, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά σχεδόν 0,90% και έχει ανέλθει στις 867 μονάδες, πλησιάζοντας τις 870 μονάδες, επίπεδο στο οποίο χθες έκανε ένα πέρασμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, βρίσκοντας στηρίγματα από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ειδικότερα από των Alpha Bank και Πειραιώς. 

Ο τζίρος έχει φθάσει τα 25 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 8,5 εκατ. τεμάχια. Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 1,16% και πλησιάζει τις 2.100 μονάδες (2.090,11 μονάδες), ενώ ο Mid Cap κινείται με οριακή άνοδο πέριξ του μηδενός. Άλμα σχεδόν 5% πραγματοποιούν οι μετοχές των Alpha Bank και Πειραιώς κι έτσι ο τραπεζικός δείκτης είναι εκείνος με την καλύτερη σημερινή εικόνα προσθέτοντας 2,71%, ενώ με άνοδο 2,57% κινείται ο δείκτης του κλάδου των πρώτων υλών. 

Κέρδη πλέον του 3% σημειώνουν οι μετοχές των Ελβαλχαλκόρ και της Εθνικής, ξεχωρίζει και η μετοχή της Βιοχάλκο βρισκόμενη στο +2,67%.

Στην άλλη πλευρά του ταμπλό του FTSE Largrg Cap, η μετοχή της Motor Oil είναι η μοναδική που βρίσκεται χαμηλότερα του -1% (-1,18%), ήπιες οι απώλειες των Coca Cola, Quest, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ.

Η εικόνα στα διεθνή χρηματιστήρια  

Στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο επικρατεί εντελώς διαφορετική τάση, καθώς έχουν επιστρέψει οι φόβοι για μια οικονομική ύφεση. Στην ανάδειξη αυτών των φόβων συνέτειναν οι προειδοποιήσεις από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Το κοινό σημείο αναφοράς για τους μετέχοντες στις εργασίες του συνεδρίου, είναι οι «σκιώδεις» προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία

Αντιθέτως στη Λεωφόρο Αθηνών, επικρατεί ένα πιο αισιόδοξο κλίμα, εν μέσω των ανακοινώσεων των ελληνικών εισηγμένων αναφορικά με τις οικονομικές τους επιδόσεις το α΄ τρίμηνο του 2022. 

Η χθεσινή πρόταση της Κομισιόν η Ελλάδα να βγει από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Αύγουστο, είναι μια θετική έκβαση, η οποία όμως από ότι φάνηκε η επίδρασή της ήρθε με μια ημέρα καθυστέρηση στο ελληνικό χρηματιστήριο. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία στις 20 Αυγούστου

Β. Κικίλιας: Τα στοιχεία από τους μεγαλύτερους tour operators του εξωτερικού σπάνε ρεκόρ φέτος

Epsilon Net: Αύξηση 80% στα προ φόρων κέρδη τo α΄ τρίμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News