Business & Finance Τρίτη 26/04/2022, 17:39
ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλές πτήσεις για το Dogecoin – Ώθηση από την εξαγορά της Twitter

Υψηλές πτήσεις για το Dogecoin – Ώθηση από την εξαγορά της Twitter

Στο Dogecoin φαίνεται να «ξέδωσαν» οι φαν του Μασκ και υποστηρικτές της εξαγοράς της Twitter. Το meme κρυπτονόμισμα εκτινάχθηκε το τελευταίο 24ωρο κατά περίπου 10,08% με το άλμα να καταγράφεται περίπου την ώρα που διέρρευσε στον διεθνή Τύπο η είδηση για το «πράσινο φως» στην πρόταση εξαγοράς.

Λίγη ώρα μετά τις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδος, το Dogecoin αγγίζει περίπου τα 0,15 δολάρια αν και αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα επικρατεί γενικευμένο κλίμα ευφορίας στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Ενδεικτικά, το Bitcoin σημειώνει κέρδη της τάξης του 2,12% στα 39.500 δολάρια και το Ethereum έχει άνοδο περίπου 2,37% στα 2.921 δολάρια.

Ο Μασκ έχει μία μακρά σχέση με το Dogecoin, καθώς επί τουλάχιστον δύο χρόνια το προωθεί και μάλιστα μέσω αναρτήσεών του στο Twitter, στέλνοντάς το συχνά σε υψηλά κέρδη. Μεταξύ πολλών τέτοιων περιστατικών συγκαταλέγεται και η ανακοίνωσή του μέσω της πλατφόρμας ότι η Tesla θα επιτρέπει τς πληρωμές ορισμένων εμπορευμάτων (κυρίως διαφημιστικών) με doge.

Πιο πρόσφατα ακόμη και μία σύντομη αναφορά του μέσω Twitter ότι κατέχει κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων Doge, τα οποία δεν είναι διατεθειμένος να ρευστοποιήσει, ήταν αρκετή ώστε να στείλει το κρυπτονόμισμα στα ύψη.

Έτσι, έκτοτε, πολλές παρεμβάσεις ή αλλαγές στην Tesla ή τον Μασκ ασκούσαν επιρροή στην τιμή του Doge. Εξ ου και η τιμή του είχε εκτοξευθεί και στις αρχές του μήνα, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Μασκ απέκτησε μερίδιο ύψους 9,2% στην Twitter.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

E. Musk: Το Dogecoin είναι το κρυπτονόμισμα «του λαού»

Tesla: Δέχεται επίσημα αγορές σε προϊόντα της (όχι αυτοκίνητα) με Dogecoin

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News