Business & Finance Πέμπτη 10/03/2022, 11:36
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Άνευρη έναρξη μετά το χθεσινό ράλι με απώλειες 0,80%

Χρηματιστήριο: Άνευρη έναρξη μετά το χθεσινό ράλι με απώλειες 0,80%

Υποχωρώντας έχει ξεκινήσει τη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μία ημέρα μετά το ράλι που έφερε τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα από το επίπεδο της περασμένης Παρασκευής. 

Στο πρώιμο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, ο ΓΔ καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,60%, στις 817,22 μονάδες.

Η στιγμιαία υψηλή τιμή σημειώθηκε στις 827,19 μονάδες, με τη χαμηλή στις 820,61 μονάδες. 

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 17 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει υπερβεί τα 9 εκατ. Μετοχές, με τις περισσότερες συναλλαγές να αφορούν αυτές στις τράπεζες των μετοχών και του ΟΤΕ. 

Από τους επιμέρους δείκτες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,37%, ωστόσο η εικόνα των μετοχών είναι ανομοιόμορφη, με τον δείκτη των τραπεζών να αποδυναμώνεται οριακά κατά 0,10%.

Η εικόνα των τραπεζικών μετοχών έχει ως εξής:

  • Alpha Bank -0,05% 1,0555 ευρώ 
  • Eurobank 0,85% 0,8522 ευρώ   
  • Εθνική Τράπεζα -0,45% 2,8520 ευρώ   
  • Πειραιώς -1,16% 1,2750 ευρώ

Μαζί με τις μετοχές των τραπεζών σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται αυτές της MIG και της Ελλάκτωρ, υποχωρώντας κατά 0,35% και 0,08% αντίστοιχα. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Aegean ενισχύεται κατά 3,05%, ενώ από απόσταση ακολουθεί του ΟΤΕ με κέρδη 1,08% και της ΔΕΗ που παρουσιάζει παρόμοια θετική μεταβολή. 

Στη Λεωφόρο Αθηνών όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, το βλέμματα είναι στραμμένα σε Βερσαλλίες και Φρανκφούρτη, όπου θα πραγματοποιηθούν η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Από τη Σύνοδο Κορυφής, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις αναφορικά με το κοινό μέτωπο που θα χαράξει η Ε.Ε. σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Από την άλλη, η σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς με τον πληθωρισμό να κινείται δίχως όρια, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα μετάθεση της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, αναφορικά με τις αγορές ομολόγων και τα επιτόκια.

Με εξίσου έντονο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περαιτέρω επιτάχυνση του πέραν του 7%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι χάνει η Coca Cola HBC στη Ρωσία: Το άγνωστο μέλλον 10 εργοστασίων

Τι αλλάζει στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων και τις startups

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News