ΑΓΟΡΕΣ

Aegean: Μία ανάσα από το υψηλό 7μήνου – Διψήφια άνοδος στον Ιανουάριο

Με το δεξί στο 2022

Aegean: Μία ανάσα από το υψηλό 7μήνου – Διψήφια άνοδος στον Ιανουάριο

Υψηλή είναι η σημερινή «πτήση» για τη μετοχή της Aegean, η οποία παρέχει σημαντικά στηρίγματα στην προσπάθεια του Χρηματιστηρίου Αθηνών να ανακτήσει το τεχνικό σημείο των 940 μονάδων. 

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 2,5 ώρες πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, η μετοχή της αεροπορικής εταιρείας εκτινάσσεται κατά 3,6% και σκαρφαλώνει στα 5,48 ευρώ, μία ανάσα από το ψυχολογικό όριο των 5,5 ευρώ. 

Εφόσον δε, καταφέρει να υπερβεί το συγκεκριμένο σημείο, τότε θα πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από τις αρχές Ιουλίου, δηλαδή των τελευταίων επτά μηνών. 

Άλλωστε, η Aegean έχει μπει στο 2022 με το… δεξί, καθώς μέσα στον πρώτο μήνα του έτους έχει καταγράψει σωρευτικά κέρδη άνω του 10%, χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται η σημερινή συνεδρίαση. 

Οι αναλυτές αποδίδουν το δυναμικό ξεκίνημα στις ευοίωνες προοπτικές του αεροπορικού – ταξιδιωτικού κλάδου για το καλοκαίρι του 2022, καθώς υπάρχουν πολύ υψηλές προσδοκίες, δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι οδεύουμε προς το τέλος της πανδημίας. 

Πάντως, η μετοχή εξακολουθεί να απέχει παρασάγγας από τα προ-κρίσης επίπεδα, τα οποία ανέρχονταν σε 7,6 ευρώ (Φεβρουάριος του 2020), δείγμα της μεγάλης απόστασης που καλείται να «καλύψει» το επόμενο επόμενο διάστημα. 

Aegean: Μία ανάσα από το υψηλό 7μήνου – Διψήφια άνοδος στον Ιανουάριο-1

Διαβάστε επίσης:

Ryanair: Έρχονται φθηνότερα εισιτήρια φέτος

Νέα εταιρεία cargo με τα αεροσκάφη «φάλαινες» της Airbus

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News