Business & Finance Τετάρτη 3/11/2021, 16:59
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Σιγή» εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed

Προστέθηκαν 571.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Wall Street: «Σιγή» εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed

Πτωτική είναι η τάση που επικρατεί σήμερα στη Wall Street, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής ενόψει των σημερινών ανακοινώσεων μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. 

Παράλληλα, τα στοιχεία για την απασχόληση τον Οκτώβριο, σκόρπισαν νέους φόβους για το ενδεχόμενο η Fed να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, νωρίτερα του προγραμματισμού της. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,18%, ο S&P 500 καταγράφει οριακές απώλειες, ενώ αντίθετα ο Nasdaq κινείται οριακά άνω του μηδενός.  

Οι σημερινές αποφάσεις της Fed αναμένεται ευρέως ότι θα κινηθούν προς τη σύσφιξη της υποστηρικτικής της νομισματικής πολιτικής. Οι κεφαλαιαγορές προεξοφλούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει κατά 15 δισ. δολάρια, το μηνιαίο πρόγραμμα αγορών ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, είδαν το φως τα στοιχεία της ADP αναφορικά με την απασχόληση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τον μήνα που ολοκληρώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, προστέθηκαν 571.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά το προαναφερόμενο διάστημα, ένα νούμερο αρκετά υψηλότερο από τις 400.000 νέες θέσεις των εκτιμήσεων των αναλυτών. Παράλληλα, οι νέες θέσεις για τον Σεπτέμβριο αναθεωρήθηκαν πτωτικά, στις 523.000. 

Ωστόσο, οι επενδυτές αναμένουν τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία για την απασχόληση τον Οκτώβριο, τα οποία ανακοινώνονται την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς θεωρείται ως έρευνα πιο ακριβής, σε σχέση με αυτή που διεξάγει η ADP σε συνεργασία με τη Moody’s Analytics. 

moneyreview.gr

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News