Business & Finance Δευτέρα 11/10/2021, 11:38
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Άνοιγμα εβδομάδας με πτωτικές τάσεις στα χρηματιστήρια

Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου έχουν επιδοθεί εκ νέου σε ανοδικό ράλι

Ευρώπη: Άνοιγμα εβδομάδας με πτωτικές τάσεις στα χρηματιστήρια

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση που είναι η εναρκτήρια για την τρέχουσα εβδομάδα, επεκτείνοντας τις απώλειες από τη συνεδρίαση της Παρασκευής. 

Ο Euro STOXX 600 στο πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης οπισθοχωρεί κατά 0,20%, ενώ με παρόμοιο ποσοστό κινείται χαμηλότερα το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και του Παρισιού. Μεγαλύτερες απώλειες της τάξεως του 0,38% παρουσιάζει το χρηματιστήριο του Μιλάνου, ενώ αυτό του Λονδίνου πηγαίνει «κόντρα στο ρεύμα», σημειώνοντας οριακή 0,20%. 

Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου έχουν επιδοθεί εκ νέου σε ανοδικό ράλι, με το μπρεντ να ενισχύεται κατά 1,78%, στα 83,91 δολάρια το βαρέλι και το αργό να καταγράφει κέρδη 2,39% και να έχει ξεπεράσει τα 80 δολάρια το βαρέλι, στα 81,25 δολάρια. 

Ωστόσο ανοδικά κινούνται σήμερα και τα περισσότερα εμπορεύματα, με τις τιμές των βασικών μετάλλων να βρίσκονται σε θετικό έδαφος σε αντίθεση με εκείνες των πολύτιμων μετάλλων που δέχονται πιέσεις. 

Το θετικό κλίμα στην αγορά των βασικών μετάλλων, έχει «ανακηρύξει» τον κλάδο των πρώτων υλών σημερινό «πρωταθλητή» με κέρδη που πλησιάζουν το 2,50%. Σε απόσταση ακολουθεί ο κλάδος της ενέργειας κινούμενος πέριξ του +1%, ενώ ακόμη πιο πίσω βρίσκονται οι κλάδοι των τραπεζών και της αυτοκινητοβιομηχανίας με ποσοστό θετικής μεταβολής, 0,58% και 0,40%. 

Στον αντίπερα όχθη οι κλάδοι των ταξιδίων και των λιανικών πωλήσεων παρουσιάζουν τη χειρότερη σημερινή εικόνα με απώλειες της τάξεως του 1,28% και 1,03% αντίστοιχα. 

Στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων «βαρίδι» είναι η μετοχή της βρετανικής διαδικτυακής αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων, ASOS, έχοντας κάνει «βύθιση» πέραν του 14,2% στην έναρξη της συνεδρίασης, για να μαζέψει κάπως τις απώλειες στο +8%, μετά την ανακοίνωση ότι εξαιτίας της αύξησης του κόστους στα μεταφορικά και των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες, ενδεχομένως τα κέρδη της να συρρικνωθούν κατά 40% το 2022. Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Νικ Μπέιτον, αποχωρεί. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News