Business & Finance Δευτέρα 13/09/2021, 23:04
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικτή εικόνα λόγω ανησυχιών για πληθωρισμό – Ανέκαμψε ο Dow Jones

Wall Street: Μικτή εικόνα λόγω ανησυχιών για πληθωρισμό – Ανέκαμψε ο Dow Jones

Ανοδικά κινήθηκαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια σήμερα με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να ανακάμπτει από την προηγούμενη εβδομάδα, που κατέγραψε πέντε συνατπές συνεδριάσεις απωλειών. Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο περίπου 110 μονάδων με κέρδη της τάξης του 0,68%. Οριακά κέρδη 0,11% κατέγραψε ο S&P 500, ενώ στο κόκκινο με απώλειες 0,15% βρέθηκε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.

Στην κορυφή της λίστας με τα μεγαλύτερη κέρδη βρέθηκαν οι ενεργειακές επιχεριήσεις, καθώς εκτοξεύθηκε η τιμή του πετρελαίου. Ενδεικτικά, η Maratηon Oill, η APA και η Occidental Petroleum μεταξύ άλλων σημείωσαν κέρδη 6,83%,7,44% και 6,88% αντίστοιχα.

Επίσης, δεδομένου ότι ο μέσος όρος ημερίσιος όρος κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας υποχώρησε σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, κέρδη σημείωσαν και οι εταιρείες που σχετίζονται με την επανεκκίνηση της οικονομίας και όσες επλήγησαν σοβαρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ενδεικτικά, η Delta Air Lines κατέγραψε κέρδη 1,70% και η εταιρεία κρουαζιερόπλοιων Carnival κέρδη 2,11%.

Η μετοχή της Nike υποχωρούσε καθώς η BTIG υποβάθμισε τη μετοχή της, επικαλούμενη εμπόδια στην εγοδιαστική αλυσίδα λόγω της πανδημίας. Επίσης, δήλωσε ότι η Nike ενδέχεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες όσον αφορά τις πωλήσεις κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών λόγω προβλημάτων παραγωγής.

Οι πληθωριστικές ανησυχίες είναι αυτές που διαμόρφωσαν τη σημερινή χλιαρή εικόνα στη Wall Street. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι οι τιμές του παραγωγού ανέβηκαν κατά 0,7% τον Αύγουστο και κατά 8,3% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο οπυ έχει σημειωθεί από το Νοέμβριο του 2010, όταν δηλαδή άρχισαν να καταγράφονται τα εν λόγω στοιχεία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News