Business & Finance Παρασκευή 10/09/2021, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κλείσιμο εβδομάδας με αναστροφή του αρνητικού κλίματος 

Wall Street: Κλείσιμο εβδομάδας με αναστροφή του αρνητικού κλίματος 

Ανοδικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτης της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, μιας εβδομάδας που ήταν «λειψή» εξαιτίας της αργίας της Labour Day τη Δευτέρα, αλλά και επεισοδιακή καθώς στο αμερικανικό χρηματιστήριο ασκήθηκαν πιέσεις. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,25%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,17%, με τον Nasdaq να  παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 050%. 

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινείται στους ρυθμούς της τηλεφωνικής συνομιλίας Μπάιντεν-Σι, οι οποίοι είχαν την πρώτη τους επαφή για πρώτη φορά μετά από διάστημα επτά μηνών. 

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους από την Ουάσιγκτον και το Πεκίνο το κλίμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο προέδρους ήταν πολύ καλό και το κεντρικό νόημα από τη συνομιλία είναι ότι οι δύο χώρες πρέπει να εργασθούν για το καλό της παγκόσμιας οικονομία και όχι να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. 

Οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στη Wall Street, όπως της Didi, Alibaba, JD.com και Tencent κινούνται ανοδικά, εταιρείες οι οποίες βρέθηκαν εν μέσω πυρών κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ και του σινο-αμερικανού πολέμου. 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού τον Αύγουστο.  Σύμφωνα με τα στοιχεία οι τιμές παραγωγού τον Αύγουστο έτρεξαν σε μηνιαία βάση με ρυθμό 0,7%, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 8,3%, επίπεδο που συνιστά ρεκόρ από τότε που καταγράφονται τα στοιχεία για την εν λόγω έρευνα από τον Νοέμβριο του 2010. 

Οι αναλυτές του Reuters στις εκτιμήσεις τους έκαναν λόγο για ρυθμό 0,6% μηνιαίως και 8.2% σε ετήσια βάση. 

Ωστόσο τα καλά νέα από την επικοινωνία των προέδρων των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο, υπερκέρασαν τα δυσοίωνα μηνύματα από τις τιμές παραγωγού. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News