Business & Finance Πέμπτη 2/09/2021, 22:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Σε άνοδο 2% οι τιμές – Μειώθηκαν τα αποθέματα

Πετρέλαιο: Σε άνοδο 2% οι τιμές – Μειώθηκαν τα αποθέματα

Ανοδο μεγαλύτερη του ενός δολαρίου ή περίπου 2% σημειώνουν οι τιμές πετρελαίου, ανακάμπτοντας εν μέσω αισιοδοξίας για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας παρά την εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά και της απότομης μείωσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο κατέγραφε άνοδο περίπου 2% κοντά στα 73 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κινείται γύρω στα 70 δολάρια με άνοδο λίγο μεγαλύτερη από 2%.

Στήριγμα προσέφεραν και τα νέα στοιχεία που έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. 
  
Από την άλλη πλευρά, ο ΟΠΕΚ+, αισιόδοξος για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για τη ζήτηση το 2022. Την Τετάρτη, συμφώνησε να συνεχίσει τη σταδιακή μηνιαία αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως, όπως είχε προγραμματίσει. Ωστόσο, δεν φαίνεται να ενδίδει στις πιέσεις των ΗΠΑ να επιταχύνει τις αυξήσεις στην παραγωγή του. 

Στην Ινδία, η ζήτηση για βενζίνη αναμένεται να φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ στο φετινό δημοσιονομικό έτος, καθώς ολοένα και περισσότερα άτομα άρχισαν να μετακινούνται, μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. 

Στις ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 7,2 εκατ.βαρέλια ημερησίως την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας. Εν τω μεταξύ, ο τυφώνας Άιντα έχει επηρεάσει περίπου το 80% της παραγωγής πετρελαίο και φυσικού αερίο στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού. Τα διυλιστήρια στη Λουιζιάνα θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να επαναλειτουργήσουν, γεγονός που θα περιορίσει την προσφορά και θα αυξήσει τη ζήτηση. 
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News