Business & Finance Παρασκευή 4/12/2020, 14:31
ΑΓΟΡΕΣ

Oμόλογα: Κοντά σε ιστορικό ναδίρ οι αποδόσεις χάρη στην «ομπρέλα» ΕΚΤ

Oμόλογα: Κοντά σε ιστορικό ναδίρ οι αποδόσεις χάρη στην «ομπρέλα» ΕΚΤ

Οι προσδοκίες για επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζουν να τροφοδοτούν το ράλι των κρατικών ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Κοντά σε ιστορικά χαμηλά η απόδόση του ελληνικού 10ετούς, όπως και το κόστος δανεισμού της Ιταλίας στη 10ετία.

Υποχώρηση και στις αποδόσεις των γερμανικών κρατικών τίτλων, αν και σε εβδομαδιαία βάση σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο των δύο τελευταίων εβδομάδων και συγκεκριμένα από τότε που η Pfizer ανακοίνωσε τα αποτελέσματα γαι την αποτελεσματικότητα του εμβολίου καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ανήλθε στο -0,55%, έχοντας διευρυνθεί κατά τρεις μονάδες βάσης στη διάρκεια της εβδομάδας. Τα στοιχήματα ότι η ανάπτυξη των εμβολίων αποτελεί το «κλειδί» για την επιστροφή της παγκόσμιας οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης απομακρύνουν τους επενδυτές από στοιχεία ενεργητικού που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως το γερμανικό χρέος.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς παρέμενε κοντά σε ιστορικό χαμηλό, στο 0,58%. Κοντά σε ιστορικό ναδίρ και το ελληνικό 10ετές, στο 0,66%. 

Η προσοχή εστιάζεται στην αξιολόγηση της Fitch Ratings για την Ιταλία, που αναμένεται το βράδυ της Παρασκευής. Όμως οι περισσότεροι αναλυτές δεν αναμένουν κάποια μεταβολή στην αξιολόγηση του αξιόχρεου της Ιταλίας, με δεδομένο ότι οι ευρωπαϊκές αρχές και η ΕΚΤ παραμένουν σε ετοιμότητα για πρόσθετη στήριξη των χωρών της Ζώνης του Ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News