Business & Finance Δευτέρα 9/08/2021, 10:53
ΑΓΟΡΕΣ

Αγορές: «Bουτιά» για χρυσό και πετρέλαιο

Αγορές: «Bουτιά» για χρυσό και πετρέλαιο

Αναταραχή επικράτησε νωρίς το πρωί στις αγορές εξαιτίας της αιφνίδιας μεγάλης πτώσης στις τιμές των πολύτιμων μετάλλων. Η βουτιά του χρυσού συμπαρέσυρε όχι μόνο τον άργυρο, αλλά και το πετρέλαιο, όπως και τις ασιατικές μετοχές σε αρνητικό έδαφος. Τελικά οι απώλειες του μετάλλου περιορίστηκαν και οι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων πέτυχαν δυναμική ανάκαμψη. 

Αναλυτικότερα η τιμή του χρυσού υποχώρησε έως και 4% στα 1.684 δολάρια ανά ουγκιά. Στις 10:45 ώρα Ελλάδος η πτώση έχει περιοριστεί στο 1,3% με την τιμή στα 1.740 δολάρια. Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ καταγράφει πτώση 2,5% στα 68,95 δολάρια το βαρέλι και του αμεριανικού αργού υποχωρεί στα 66,5 δολάρια, εν μέσω ανησυχιών ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα βάλει και πάλι φρένο στη ζήτηση για ταξίδια. 

Κορυφαίος επιδημιολόγος προειδοποίησε ότι η πανδημία δεν πρόκειται να φτάσει στο τέλος της σύντομα, καθώς μόνο ένα μικρό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19. 

Στις αγορές μετοχών, στο Τόκιο ο Nikkei ενισχύθηκε 0,33%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng είχε κέρδη 0,4%. Στο +1% ο Σύνθετος Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News