Business & Finance Παρασκευή 23/07/2021, 17:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Αισιοδοξία παρά την έξαρση των κρουσμάτων

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Αισιοδοξία παρά την έξαρση των κρουσμάτων

Γενικευμένο κλίμα ευφορίας επικρατεί και σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων και βέβαια η ανακοίνωση της ΕΚΤ για συνέχιση της νομισματικής πολιτικής, αντιστάθμισαν τους φόβους περί νέας έξαρσης της COVID-19.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,6% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και ενδέχεται να σημειώσει την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση του τελευταίου μήνα. Μαγάλα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, μεταξύ αυτών η Daimler, μητρική της Μercedes-Benz, με κέρδη 3,1%, καθώς και η γαλλική εταιρεία εξαρτημάτων αυτοκινήτου Valeo με κέρδη 8%, αφότου κοινοποίησε υψηλές πωλήσεις και κέρδη για το πρώτο τρίμηνο.

«Προς το παρόν, τα χρηματιστήρια φαίνεται πως δεν έχουν επηρεαστεί ούτε από τη μετάλλαξη Δέλτα ούτε από τον πληθωρισμό», ενώ οι επενδυτές απλώς συνεχίζουν να αγοράζουν, δήλωσε σήμερα ο Jeffrey Halley, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην OANDA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη αναπτύχθηκε τον Ιούλιο στον ταχύτερο ρυθμό που είχε σημειώσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με σχετική έρευνα της IHS Markit. Ωστόσο, το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος μολύνσεων οδήγησε σε υποχώρηση της επιχειρηματικής επιστοσύνης τον Ιούλιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News