Business & Finance Τρίτη 20/07/2021, 15:08
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: «Κατέβασμα» ταχύτητας και περιορισμός κερδών 

Χρηματιστήριο: «Κατέβασμα» ταχύτητας και περιορισμός κερδών 

Έμεινε από δυνάμεις το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το ελπιδοφόρο του ξεκίνημα, παραδίδοντας το ήμισυ των κερδών που παρουσίαζε στην έναρξη της συνεδρίασης. 

Ο Γενικός Δείκτης περί τις 15:00 ώρα Ελλάδος, σημειώνει άνοδο σχεδόν 0,80% και έχει κατέλθει από τη ζώνη των 840 μονάδων, κινούμενος πέριξ των 839 μονάδων. 

Μετοχές όπως της Jumbo (-2,44%) και της ΔΕΗ (-1,41%) επιβαρύνουν τις προσπάθειες του ελληνικού χρηματιστηρίου να διαγράψει μέρος των βαριών απωλειών που υπέστη χθες, προκαλούμενες από τις ευρείας κλίμακας ρευστοποιήσεις. 

Στην αντίπερα όχθη ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής με κέρδη 3,88% μετά τις αναφορές τις αναφορές ότι έναντι τιμήματος 160 εκατ. ευρώ η κοινοπραξία Fortress, Bain Capital και doValue αναδεικνύεται προτιμητέος επενδυτής για το χαρτοφυλάκιο Frontier που τιτλοποιεί η τράπεζα. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ που συζήτησε το θέμα και το οποίο αποφάσισε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της συναλλαγής μέσης (mezzanine notes) και χαμηλής (junior notes) διαβάθμισης τιτλοποιηθέντων δανείων.

Αισθητά κέρδη παρουσιάζουν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, MIG, Τέρνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ. 

Στις τράπεζες η μετοχή της Alpha Bank ενισχύεται κατά 1,23% της Πειραιώς κατά 0,23%, της Eurobank κινείται υψηλότερα κατά 0,82%, ενώ αυτή της Attica πηγαίνει «κόντρα στο ρεύμα», υποχωρώντας κατά 2,70%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News