Business & Finance Δευτέρα 12/07/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Σε ιστορικά υψηλά με οδηγό τράπεζες και Tesla

Wall Street: Σε ιστορικά υψηλά με οδηγό τράπεζες και Tesla

Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδες, με οδηγό τη μετοχή της Tesla και τις τράπεζες, την ώρα που τα ραντάρ των επενδυτών είναι στραμμένα στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,4%, κλείνοντας κυριολεκτικά μία ανάσα από το φράγμα των 35.000 μονάδες, αφού μάλιστα προς στιγμή λίγο πριν το κλείσιμο τις ξεπέρασε οριακά. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,35% στις 4.384,75 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 14.733,24 μονάδες με άνοδο 0,21%. Τα κέρδη του S&P 500 από τις αρχές του έτους έως σήμερα έχουν ξεπεράσει το 16%. 

Ο κλάδος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, επικοινωνιών και real estate συγκαταλέγονται στους μεγάλους κερδισμένους του δείκτη S&P 500. Η μετοχή της Tesla επιδόθηκε σε ράλι, στηρίζοντας τα μέγιστα τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla διακήρυξε την αθωότητά του στη σημερινή δίκη για το σκάνδαλο της SolarCity, της προβληματικής εταιρείας ηλιακών πάνελ, στην οποία ήταν μεγαλομέτοχος, μετά την αγωγή που άσκησαν εναντίον του οι μέτοχοι της εταιρείας.  

Ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών του S&P 500 ενισχύθηκε εν αναμονή των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου από τις κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες, όπως Goldman Sachs και JPMorgan. Oι επενδυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα εταιρικά αποτελέσματα προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο θα διαρκέσει η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, με τα κέρδη ανά μετοχών των εισηγμένων στον S&P 500 να προβλέπεται ότι θα αυξηθούν 66%, σύμφωνα με τη Refinitiv.  

Ωστόσο, τα ονόματα που σχετίζονται με την ανάκαμψη της οικονομίας ήταν ελαφρώς εξασθενημένα, με τις Carnival και General Electric να κλείνουν στο «κόκκινο». 

Ξεχώρισε η μετοχή της Walt Disney, από τη στιγμή που τα έσοδα από την ταινία «Black Widow» έφθασαν τα 80 εκατ.δολάρια μέσα στο πρώτο μόλις Σαββατοκύριακο, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές για τη υπηρεσία της streamin ESPN Plus. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Virgin Galactic, η οποία σημείωσε πτώση μία ημέρα μετά την επιτυχημένη πρώτη εμπορική διαστημική της πτήση, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πωλήσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News