Business & Finance Δευτέρα 7/06/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Μεικτές τάσεις σε μία άνευρη συνεδρίαση

Wall Street: Μεικτές τάσεις σε μία άνευρη συνεδρίαση

Mε οριακή πτώση έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο S&P 500 με τους επενδυτές να προσπαθούν να βρουν μία ισορροπία ανάμεσα στην είδηση για τη συμφωνία του G7 για τον παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο, τις υποφώσκουσες ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την απουσία κατεύθυνσης. 

Τον S&P 500 στο αρνητικό έδαφος ακολούθησε και ο δείκτης Dow Jones, σε αντίθεση με το Nasdaq που έκλεισε με άνοδο. Παρ΄όλα αυτά, οι S&P 500 και Dow Jones απέχουν μόλις μία ποσοστιαία μονάδα από το πρόσφατο ιστορικό υψηλό τους. 

Ο S&P 500 έκλεισε με οριακή πτώση 0,07%, ο Dow Jones υποχώρησε 0,36%, ενώ αντίθετα ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,49%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν ο κλάδος πρώτων υλών και βαριάς βιομηχανίας, ασκώντας πιέσεις στον S&P 500. Αντίθετα, οι λεγόμενες μετοχές «meme» επανήλθαν σε άνοδο στην αρχή της εβδομάδας με τη μετοχή της AMC να ενισχύεται 25%, ενώ διψήφια κέρδη κατέγραψαν και οι GameStop και BlackBerry. Οι περισσότερες από τις μετοχές αυτές είχαν κλείσει την προηγούμενη εβδομάδα στο «κόκκινο», παρά τα τεράστια κέρδη τους. 

«Η σημερινή συνεδρίαση δεν είχε ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, ούτε και οικονομικά στατιστικά στοιχεία για να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά. Συνεπώς, οι επενδυτές δεν έκαναν ανοίγματα καθιστώντας ιδιαίτερα άτονη και άνευρη τη σημερινή συνεδρίαση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιόσεφ Σρόκα της NovaPoint.  

Στο μεταξύ, οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τη συμφωνία του G7 για τον παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο 15%, μία κίνηση που η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν χαρακτήρισε ως μία «σημαντική και άνευ προηγουμένου δέσμευση». 

Επίσης, η Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα αν το σχέδιο του Λευκού Οίκου για ένα τεράστιο πακέτο επενδύσεων στις υποδομές ενισχύσει τον πληθωρισμό και οδηγήσει σε υψηλότερα επιτόκια. «Πολεμάμε τον πολύ χαμηλό πληθωρισμό και τα επιτόκια που είναι πολύ χαμηλά πλέον για μια δεκαετία. Θέλουμε να επιστρέψουν σε ένα πιο φυσιολογικό περιβάλλον και εάν αυτό το πακέτο βοηθήσει λίγο, τότε δεν θα είναι κακό πράγμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημοκρατικοί εντείνουν τις προσπάθειές τους για να περάσουν στο Κογκρέσο το πακέτο για τις δαπάνες σε προγράμματα υποδομών, με την προοπτική να το παρουσιάσουν προς ψήφιση πιθανόν και την Τετάρτη. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News