Business & Finance Παρασκευή 28/05/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Με κέρδη στη συνεδρίαση και στην εβδομάδα

Wall Street: Με κέρδη στη συνεδρίαση και στην εβδομάδα

Με άνοδο έκλεισαν τόσο τη συνεδρίαση όσο και την εβδομάδα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, «χωνεύοντας» αρκετά γρήγορα τη μεγαλύτερη του αναμενομένου άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Oι δείκτες Dow Jones και S&P 500 500 κατέγραψαν τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη στη διάρκεια των τριών τελευταίων εβδομάδων. 

Οι τιμές καταναλωτή, όπως υπολογίζοναι από το δείκτη ατομικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), εξαιρουμένων των ιδιαίτερα μεταβλητών τιμών ειδών διατροφής και ενέργειας, αυξήθηκαν 0,7% τον Απρίλιο, σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις αναλυτών για άνοδο 0,6%. Στη διαρκεια του 12μηνου έως τον Απρίλιο, ο δείκτης αυξήθηκε 3,1% πολύ πιο πάνω απο το στόχο 2% της Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στατιστικά στοιχεία, αλλά και τις δηλώσεις αξιωματούχων της Φέντεραλ Ριζέρβ προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία του πληθωρισμού και τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας. 
 
Ο Dow Jones έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,19%, ο S&P 500 με 0,14%, ενώ ο Nasdaq με 0,14%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow ενισχύθηκε 0,94%, ο S&P 500 1,17% και ο Nasdaq 2,08%. Οι δύο πρώτοι δείκτες διέκοψαν το πτωτικό σερί των δύο προηγούμενων εβδομάδων, ενώ ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας κατέγραψε τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τις 9 Απριλίου. 
  
Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν αύξηση του πληθωρισμού, οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός που βοήθησε τον τομέα τεχνολογίας να καταγράψει άνοδο. 
 
moneyreview.gr 
    

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News