Business & Finance Τετάρτη 19/05/2021, 23:02
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Με πτώση στον ρυθμό κρυπτονομισμάτων και Fed

Wall Street: Με πτώση στον ρυθμό κρυπτονομισμάτων και Fed

Με πτώση έκλεισε τη συνεδρίαση η Wall Street, παρασυρόμενη στη δίνη των ρευστοποιήσεων στην αγορά κρυπτονομισμάτων, αν και προς το τέλος κατάφερε να «μαζέψει» τις απώλειές της. 

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα, καθώς οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες παρουσίασαν αρχικά μεγάλες απώλειες που ενδοσυνεδριακά έφθασαν έως και το 1,6% για τον S&P 500. Αφορμή η κατάρρευση του bitcoin και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων που κατέγραφαν ενδοσυνεδριακά απώλειες 30% έως 40%, οι οποίες όμως περιορίστηκαν εν συνεχεία, συγκρατώντας και την πτώση της Wall Street. 

Εξαίρεση, κάποιες μετοχές του κλάδου λιανικής στον απόηχο των θετικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου από Target και Walmart. 

To αρνητικό κλίμα ωστόσο τροφοδότησε στο τέλος της συνεδρίασης η δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ που έδειξαν ότι κάποιοι αξιωματούχοι θα ήθελαν να ξεκινήσει στις επόμενες συνεδριάσεις «κάποια στιγμή» μία συζήτηση για περιστολή των αγορών ενεργητικού. Η γενικότερη στάση τους ωστόσο είναι συγκρατημένα αισιόδοξη, υποστηρίζοντας ότι η ανάπτυξη της οικονομίας εξακολουθεί να απέχει ακόμη πολύ από τους στόχους της κεντρικής τράπεζας. 

Τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό και οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό πυροδότησαν έντονες ανησυχίες τις τελευταίες εβδομάδες, αποσυντονίζοντας τις αγορές, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις διαμορφωτών νομισματικής πολιτικής ότι η άνοδος των τιμών είναι προσωρινή. 

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,48%, ο S&P 500 υποχώρησε 0,28%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε οριακές απώλειες 0,03%. 

Οι μετοχές τεχνολογίας που συνδέονται με το bitcoin γνώρισαν τις μεγαλύτερες απώλειες. Η Tesla, που έχει επενδύσεις σε κρυπτονόμισμα, «είδε» τη μετοχή της να υποχωρεί 3%, ενώ η μετοχή της Microstrategy, ακόμη μίας εταιρείας που έχει αγοράσει μεγάλες ποσότητες bitcoin, απώλεσε περίπου 9% της αξίας της. H μετοχή της πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα Coinbase κατέγραψε απώλειες 7%.

moneyreview.gr  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News