Business & Finance Σάββατο 8/05/2021, 18:55
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια γρηγορότερα από οποιοδήποτε asset

Στις αρχές του 2021 η κεφαλαιοποίησή του ανερχόταν στα 500 δισ. δολάρια

Bitcoin: Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια γρηγορότερα από οποιοδήποτε asset

Το 2021 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για το Bitcoin το περιουσιακό στοιχείο που επί της ουσίας καθιέρωσε μια καινούργια αγορά, αυτή των κρυπτονομισμάτων, καθώς φέτος η κεφαλαιοποίησή του ξεπέρασε το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων.

H τιμή του πιο διαδεδομένου κρυπτονομίσματος στον κόσμο από την έναρξη του 2021 κινείται δίχως φρένα και από τα 500 δισ. δολάρια που ήταν η αξία της κεφαλαιοποίησής του στις αρχές του τρέχοντος έτους, ξεπέρασε το ορόσημο αυτό σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών.

Ωστόσο τα ρεκόρ για το Bitcoin δεν σταματούν εδώ, καθώς είναι το περιουσιακό στοιχείο του οποίου η αποτίμησή του έσπασε το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων γρηγορότερα από κάθε άλλο και συγκεκριμένα σε διάστημα 12 ετών, από τότε που συστήθηκε στις αγορές.

Bitcoin: Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια γρηγορότερα από οποιοδήποτε asset-1

Η αμέσως γρηγορότερη αποτίμηση που έφθασε στο επίπεδο αυτό είναι της Alphabet, μητρική της Google, η οποία χρειάσθηκε 21 έτη. Για την Amazon έπρεπε να περάσουν 24 χρόνια, ενώ για τις Apple και Microsoft το διάστημα ήταν πολύ μεγαλύτερο, 42 και 44 έτη αντίστοιχα.

Bitcoin: Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια γρηγορότερα από οποιοδήποτε asset-2

Για την «εκτόξευση» αυτή της κεφαλαιοποίησής του υπάρχει εξήγηση, καθώς μέσα στο 2021 το Bitcoin συγκέντρωσε τα βλέμματα πάνω του ουκ ολίγες φορές.

Η ανακοίνωση της Tesla ότι έχει προβεί σε επένδυση ύψους 1,5 δισ. δολαρίων έδωσε τεράστια ώθηση στην τιμή του, όπως και η μετέπειτα ανακοίνωσή της ότι θα δέχεται πληρωμές από τους πελάτες της σε Bitcoin.

Σε όλο αυτό το διάστημα οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληρωμών, οι Mastercard, Visa και Paypal, ανακοίνωσαν σχέδια για να υιοθετήσουν τις πληρωμές με Bitcoin στα συστήματά τους.

Παράλληλα οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες όπως οι Goldman Sachs και Morgan Stanley, δήλωσαν ότι θα προσφέρουν επιλογές στους πελάτες τους για να επενδύσουν στο Bitcoin, ενώ χθεσινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ήδη η πρώτη έχει καταρτίσει ομάδα η οποία διαπραγματεύεται Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης με το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι η συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 2 τρισ. δολάρια, με το ήμισυ αυτής να αναλογεί στο Bitcoin.

moneyreview.gr με πληροφορίες από visualcapitalist

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News