Business & Finance Τετάρτη 21/04/2021, 20:48
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Αναστροφή της «καθόδου» στη «μέση» της εβδομάδας

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Αναστροφή της «καθόδου» στη «μέση» της εβδομάδας

Ανέστρεψαν πορεία σήμερα Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διαγράφοντας μέρος των βαριών απωλειών που υπέστησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και σημειώνοντας κέρδη για πρώτη φορά στην τρέχουσα εβδομάδα ακριβώς στο μέσο της. 

Μια σειρά από ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 202, οι αναφορές για την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας πολυτελών ενδυμάτων και ειδών Hugo Boss από τον γαλλικό όμιλο LVMH και το «πράσινο φως» από δικαστήριο της Γερμανίας για το Ταμείο Ανάκαμψης, ήταν οι παράγοντες που διαμόρφωσαν το σημερινό θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ενισχυμένος κατά 0,65%, βρίσκοντας στήριξη από τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων, όντας ο κλάδος που ξεχώρισε με άνοδο 1,84%, παίρνοντας ώθηση από το ενδεχόμενο της εξαγοράς της Hugo Boss (+6,71%).

Κέρδη 1,69% παρουσίασε ο τεχνολογικός κλάδος, μετά τα πέραν της ικανοποιητικής επίδοσης των κατασκευαστριών ημιαγωγών για το α΄ τρίμηνο του 2021, ASML και AMS International, αλλά και τις προβλέψεις τους για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο σύνολο της φετινής χρονιάς. 

Ο κλάδος της υγείας πρόσθεσε 1,54%, μετά τις επίσης αισιόδοξες προβλέψεις της Roche κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, αναφορικά με τα έσοδά της φέτος.

Σήμερα εξάλλου, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, έδωσε την έγκρισή του για το Ταμείο Ανάκαμψης, αίροντας τα εμπόδια στην άμεση υλοποίηση του φιλόδοξου αναπτυξιακού project της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου, επί της ουσίας, επιτρέπει στους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Ταμείου, καθώς απορρίπτει τις νομικές αιτιάσεις για τον τρόπο χρηματοδότησής του.

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια, αυτό του Παρισιού παρουσίασε τα περισσότερα κέρδη (0,74%), ακολουθούμενο από αυτό του Λονδίνου που έκλεισε στο +0,52%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κέρδισε 0,44%, με το Μιλάνο να ολοκληρώνει την ενίσχυση στο +0,30%.

 
Ίδια εικόνα και στη Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,72%, τον S&P 500 κατά 0,63%, στο +0,67% ο Nasdaq. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News