Business & Finance Πέμπτη 11/03/2021, 17:28
ΑΓΟΡΕΣ

Η βελτίωση της αγοράς εργασίας έστειλε σε νέο υψηλό ρεκόρ τον Dow Jones

Η βελτίωση της αγοράς εργασίας έστειλε σε νέο υψηλό ρεκόρ τον Dow Jones

Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ για δεύτερη διαδοχική ημέρα καταγράφει σήμερα ο Dow Jones, σε μια συνεδρίαση στην οποία όπως και χθες οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ανοδικά από την έναρξή της. 

Η χθεσινή θετική αύρα που περιέβαλε το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο που έτρεξε με ρυθμό 0,4%, όχι μόνο διατηρείται αλλά πλαισιώνεται από την έγκριση από το Κογκρέσο του νέου πακέτου δημοσιονομική στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ. 

Πριν από λίγο το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα οι οποίες υποχώρησαν στις 712.000 από 754.000 μια εβδομάδα νωρίτερα κι έναντι εκτιμήσεων για 725.000 νέες αιτήσεις. 

Ο αριθμός αυτός είναι ο δεύτερος μικρότερος από την έναρξη της πανδημίας μετά τις 711.000 νέες αιτήσεις την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Νοεμβρίου. 

Η βελτίωση στην εικόνα της αγοράς εργασίας έγκειται και στο πακέτο στήριξης ύψους 900 δισ. Δολαρίων το οποίο ένεκρινε η κυβέρνηση Τραμπ τον περασμένο Δεκέμβριο και το οποίο ενίσχυσε τη ζήτηση και βοήθησε έτσι τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τους εργαζόμενούς τους. 

Στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των Big Tech καταγράφουν κέρδη, συμπαρασύροντας μαζί τους το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,65% υπερβαίνοντας τις 32.500 μονάδες που συνιστά νέο υψηλό ιστορικό ρεκόρ, με τον S&P 500 να ενισχύεται σχεδόν 0,85% και τον Nasdaq να καταγράφει κέρδη 1,60%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News