Business & Finance Δευτέρα 8/02/2021, 16:53
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα ρεκόρ στη Wall Street

Νέα ρεκόρ στη Wall Street

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα σκαρφαλώνουν και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Η όρεξη των επενδυτών για ρίσκο έχει «ανοίξει» εν μέσω προσδοκιών ότι το «γενναίο» σχέδιο τόνωσης της οικονομίας που προωθεί η κυβέρνηση Μπάιντεν θα οδηγήσει σε ταχεία ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. 

Ο Dow Jones με τα 30 βαριά χαρτιά της Wall Street με άνοδο 200 μονάδων ξεπεράσε τις 31.338 μονάδες. Ο S&P 500, ο πλέον αντιπροσωπευτικός δείκτης της αμερικανικής αγοράς, ενισχύεται 0,5% στις 3.901 μονάδες ενώ ο Nasdaq με κέρδη 0,6% προσεγγίζει τις 13.940 μονάδες. 

H υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, κάλεσε την Κυριακή το Κογκρέσο να υπερψηφίσει το σχέδιο τόνωσης, τονίζοντας πως με αυτό οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν σε πλήρη απασχόληση έως το 2022. «Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να υποστούμε μία αργή, μακρά ανάκαμψη» τόνισε μιλώντας στο CNN. 

Αναλυτές της Morgan Stanley σχολιάζουν πως είμαστε σε bull market και στα πρώτα στάδια μίας οικονομικής ανάκαμψης, η οποία ανεβάζει ταχύτητα. Συνιστούν έτσι την αγορά μετοχών. 

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News