Business & Finance Τετάρτη 23/10/2024, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίζει στο κόκκινο με φόντο αποτελέσματα και ομόλογα

Wall Street: Συνεχίζει στο κόκκινο με φόντο αποτελέσματα και ομόλογα

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street με φόντο μια πληθώρα εταιρικών αποτελεσμάτων εν μέσω της αύξησης των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων και της πολιτικής αβεβαιότητας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,41% στις 42.750 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,48% στις 5.824,3 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,8% στις 18.421,7 μονάδες.

Οι δείκτες της Wall Street υποχώρησαν από τα υψηλά ρεκόρ τους αυτή την εβδομάδα λόγω της αύξησης των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων -το 10ετές επιτόκιο εκτινάχθηκε σε υψηλό σχεδόν τριών μηνών την Τρίτη- αλλά και λόγω της αβεβαιότητας για τις προεδρικές εκλογές, καθώς και της ανησυχίας για τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η αγορά έχει στραμμένο το βλέμμα στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Tesla μετά το κλείσιμο.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Coca-Cola υποχωρεί άνω του 2%, αφού ο γίγαντας των αναψυκτικών ανακοίνωσε υποτονική ζήτηση παρότι οι υψηλότερες τιμές επέφεραν τριμηνιαία κέρδη ανώτερα των προβλέψεων.

Η μετοχή της Starbucks καταγράφει μικρή πτώση, καθώς η αλυσίδα καφέ ανακοίνωσε προκαταρκτικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο με μείωση στις πωλήσεις ίδιων καταστημάτων, στα καθαρά έσοδα και στα κέρδη, λόγω της ασθενέστερης ζήτησης στις ΗΠΑ.

Η μετοχή της McDonald’s  βουλιάζει άνω του 5% μετά τις πληροφορίες για έναν θάνατο και 10 νοσηλείες σε 10 πολιτείες των ΗΠΑ λόγω επιδημία E. coli που συνδέεται με τα μπιφτέκια της αλυσίδας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News