Business & Finance Τρίτη 22/10/2024, 16:59
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Δεύτερη ημέρα απωλειών

Wall Street: Δεύτερη ημέρα απωλειών

Οι δείκτες στη Wall Street υποχωρούν για δεύτερη συνεχή μέρα καθώς το ενδεχόμενο αυξημένων επιτοκίων επισκιάζει τη θετική εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 180,8 μονάδες ή -0,42% και κινείται στις 42.750,77 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί 0,37% στις 5.832,38 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,24% στις 18.496 μονάδες. 
 
Οι μετοχές διολίσθησαν τη Δευτέρα, με τον Dow των 30 μετοχών να χάνει περισσότερες από 300 μονάδες μετά από τρεις διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις. Ο S&P 500 υποχώρησε περίπου 0,2%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε σχεδόν 0,3%.

Η αγορά προέρχεται από ένα δυναμικό σερί τον Οκτώβριο με τον S&P 500 να σημειώνει ρεκόρ και να επεκτείνει τα κέρδη του από την αρχή του έτους σε ποσοστό που ξεπερνά το 22%. Μια απώλεια στη συνεδρίαση της Τρίτης θα αποτελέσει την πρώτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση για τον δείκτη αναφοράς από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον των μειώσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχει επιβαρύνει τις αγορές μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, με την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου να ξεπερνά το 4,20% σήμερα μετά από άνοδο 11 μονάδων βάσης στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου σκαρφάλωσε στο 4,04% νωρίς την Τρίτη.

Οι αποδόσεις έχουν αυξηθεί από τότε που η Fed μείωσε κατά μισή μονάδα πριν από ένα μήνα. Μέρος αυτής της κίνησης μπορεί να αποδοθεί στη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων, αλλά και στην απαισιοδοξία ότι η Fed δεν θα είναι τόσο επιθετική με τις μειώσεις των επιτοκίων που θα προχωρήσει στο μέλλον. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης Neel Kashkari άφησε να εννοηθεί τη Δευτέρα ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να ακολουθήσει μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση από εδώ και πέρα.

Παράλληλα, περίπου το ένα πέμπτο του S&P 500 ανακοινώνει αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής, περίπου το 19% των εταιρειών του ευρύτερου δείκτη έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, με περισσότερες από 7 στις 10 να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, σύμφωνα με την FactSet.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Καμπανάκι από τη Citi: Ο S&P 500 σε επίπεδα που δείχνουν βουτιά

Goldman Sachs: Η δεκαετία υψηλών κερδών της Wall Street έχει τελειώσει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News