Business & Finance Τρίτη 22/10/2024, 13:01
ΑΓΟΡΕΣ

Καμπανάκι από τη Citi: Ο S&P 500 σε επίπεδα που δείχνουν βουτιά

Καμπανάκι από τη Citi: Ο S&P 500 σε επίπεδα που δείχνουν βουτιά

Η έκθεση στον ευρύτερο δείκτη S&P 500 έχει φθάσει σε επίπεδα που στο παρελθόν επέφεραν πτώση 10%, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Citigroup Inc.
Οι θέσεις long σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον δείκτη αναφοράς βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2023 και φαίνονται «ιδιαίτερα εκτεταμένες», έγραψε σε σημείωμά της η ομάδα με επικεφαλής τον Chris Montagu.

Οι αναλυτές της Citi τονίζουν, πάντως, ότι δεν προτείνουν στους επενδυτές «να αρχίσουν να μειώνουν την έκθεση», αλλά επισημαίνουν ότι «οι κίνδυνοι τοποθέτησης αυξάνονται όταν οι αγορές επεκτείνονται έτσι».

Ο S&P είχε υποχωρήσει κατά 10% πέρυσι από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο λόγω των ανησυχιών που επικρατούσαν ότι η Fed θα διατηρούσε τα επιτόκια αυξημένα για περισσότερο καιρό προκειμένου να καταπολεμήσει την πληθωρισμό.

Καμπανάκι από τη Citi: Ο S&P 500 σε επίπεδα που δείχνουν βουτιά-1

Οι μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας είχαν υποστεί τότε το κύριο βάρος των απωλειών, σε μια εξέλιξη που είχε επιδεινώσει την πτώση για την ευρύτερη αγορά.
Ωστόσο, τώρα οι επενδυτές είναι πιο αισιόδοξοι για το μακροοικονομικό outlook, καθώς η Fed έχει ήδη αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια ενώ η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει ανθεκτική. Σημειωτέον ότι ο S&P 500 διαπραγματέυεται σε ρεκόρ.

Ο Montagu επισημαίνει ακόμα ότι αυτή τη φορά οι κερδοφόρες θέσεις δεν είναι τόσο στο όριο, κάτι που «υποδηλώνει ότι βρίσκονται λιγότερα κεφάλαια σε κίνδυνο και επομένως είναι πιο περιορισμένα τα κίνητρα για κάλυψη θέσεων σε περίπτωση που οι αγορές υποχωρήσουν».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Η δεκαετία υψηλών κερδών της Wall Street έχει τελειώσει

Goldman Sachs: Βλέπει πτώση, αλλά όχι bear market στη Wall Street

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News