Business & Finance Δευτέρα 21/10/2024, 19:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Νευρική συνεδρίαση με πιέσεις από το real estate

Ευρωπαϊκές μετοχές: Νευρική συνεδρίαση με πιέσεις από το real estate

Νευρική ήταν η σημερινή συνεδρίαση εν αναμονή περισσότερων ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, παρότι η σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου στήριξαν τον ενεργειακό κλάδο. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,6% με το real estate να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες κοντά στο 2%. Στον αντίποδα, ο κλάδος ενέργειας καθοδήγησε τις ανοδικές τάσεις, αφού οι τιμές πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν μετά την πτώση 7% της προηγούμενης εβδομάδας. 

Τα χρηματιστήρια στις κορυφαίες αγορές Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία έκλεισαν με πτώση 0,6% έως 1%. 

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις Deutsche Bank, Lloyds και Barclays οι οποίες ανακοινώνουν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου αυτή την εβδομάδα. 

Ο Ρας Μάουλντ, επικεφαλής επενδύσεων της AJ Bell, ανέφερε ότι οι αγορές παρακολουθούν τα αποτελέσματα των τραπεζών για τυχόν επισφάλειες. 

Ο γερμανικός κολοσσός λογισμικού SAP, που εκπροσωπεί το 15% του δείκτη DAX στην Φρανκφούρτη θα δώσει τον τόνο για τις μετοχές τεχνολογίας με τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο. 

Οι μετοχές του κλάδου ασφαλειών ήταν μεταξύ των χαμένων τη Δευτέρα, μετά την πτώση 3% της Munich Re, καθώς η Jefferies υποβάθμισε την αξιολόγησή της στην κατηγορία hold. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News