Business & Finance Δευτέρα 21/10/2024, 16:56
ΑΓΟΡΕΣ

Εσπασε το ανοδικό σερί στη Wall Street – Διόρθωση μετά το ράλι

Εσπασε το ανοδικό σερί στη Wall Street – Διόρθωση μετά το ράλι

Με απώλειες άνοιξαν την εβδομάδα οι αμερικανικές μετοχές, έπειτα από ένα σερί ισχυρών κερδών για τα μεγάλα χρηματιστήρια των ΗΠΑ ενόψει ανακοινώσεων αποτελεσμάτων από δεικτοβαρείς επιχειρήσεις.

Ο S&P 500 και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ξεκίνησαν την εβδομάδα με μικρή πτώση της τάξης του 0,1%. Ο Dow Jones υποχωρεί επίσης περίπου 0,1% ή 55 μονάδες.

Πρόκειται για διόρθωση μετά το ράλι της Παρασκευής, όταν ο S&P 500 και ο δείκτης των κορυφαίων 30 εισηγμένων του Dow ανήλθαν σε ιστορικό υψηλό, ολοκληρώνοντας έτσι την έκτη συναπτή εβδομάδα ανόδου και για τους δύο δείκτες. Ο S&P 500 συγκεκριμένα ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα με άνοδο 0,85%, ενώ ο Dow με +0,96%. Ανοδο 0,8% σημείωσε και ο Nasdaq.

Η πορεία των αμερικανικών δεικτών εφεξής θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις των μεγάλων επιχειρήσεων και αν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες της αγοράς. Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα πρόκειται να δημοσιευτούν αποτελέσματα αρκετών μεγάλων εταιρειών και μάλιστα μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει κάνει σχετικές ανακοινώσεις το ένα πέμπτο των εισηγμένων στον S&P 500.

Τα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής είναι πάντως μικτά. Από το 14% των εισηγμένων του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει ήδη αποτελέσματα, το 79% ξεπέρασε τις προσδοκίες, όχι όμως ιδιαίτερα.

Πάντως, το πρόσφατο ράλι κρατά το επενδυτικό περιβάλλον αισιόδοξο για τις αγορές. Βέβαια, επικρατεί κάποια επιφυλακτικότητα ενόψει των αμερικανικών εκλογών και εξαιτίας των αυξημένων γεωπολιτικών ρίσκων, που μπορεί να φέρουν διακυμάνσεις στις αγορές.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News