Business & Finance Δευτέρα 21/10/2024, 12:47
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Η δεκαετία υψηλών κερδών της Wall Street έχει τελειώσει

Goldman Sachs: Η δεκαετία υψηλών κερδών της Wall Street έχει τελειώσει

Η Wall Street δεν αναμένεται να συνεχίσει να υπεραποδίδει, όπως έκανε την τελευταία δεκαετία, προειδοποιεί η Goldman Sachs, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε άλλες επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ομολόγων, για καλύτερες αποδόσεις.  

Σύμφωνα με ανάλυση του αμερικανικού επενδυτικού οίκου, ο S&P 500 αναμένεται να δώσει ετησιοποιημένες συνολικές ονομαστικές αποδόσεις μόλις 3% τα επόμενα δέκα χρόνια. Αυτό συγκρίνεται με αντίστοιχες αποδόσεις της τάξης του 13% που έδωσε την τελευταία δεκαετία και τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 11%.

Επίσης, η Goldman Sachs υπολογίζει στο 72% τις πιθανότητες ο S&P 500 να δώσει χαμηλότερες αποδόσεις από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα και στο 33% τις πιθανότητες οι αποδόσεις του να είναι χαμηλότερες από τον πληθωρισμό, με ορίζοντα το 2034.

Goldman Sachs: Η δεκαετία υψηλών κερδών της Wall Street έχει τελειώσει-1

«Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι την επόμενη δεκαετία για μετοχικές αποδόσεις οι οποίες να κινούνται προς το χαμηλότερο όριο των τυπικών επιδόσεων», σημειώνει η ανάλυση του οίκου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Wall Street έχει σημειώσει ράλι μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, λαμβάνοντας ώθηση αρχικά από τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια και στη συνέχεια από την ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη.

Ο S&P 500 αναμένεται να κλείσει φέτος την όγδοη χρονιά στα τελευταία δέκα χρόνια όπου σημείωσε υπεραποδόσεις έναντι των υπόλοιπων χρηματιστηριακών δεικτών του κόσμου.

Βέβαια, η κατά 23% άνοδός του από την αρχή του έτους οφείλεται σε λίγες μόνο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας. Οι αναλυτές της Goldman εκτιμούν ότι οι αποδόσεις του δείκτη θα έχουν ευρύτερη βάση την επόμενη δεκαετία.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Goldman Sachs: Βλέπει πτώση, αλλά όχι bear market στη Wall Street

Πτώση του ευρώ κατά 7% βλέπει η Morgan Stanley – Προς το 1 δολάριο

Deutsche Bank: Μεγάλος χαμένος του ταραχώδους Αυγούστου το ΧΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News