Business & Finance Παρασκευή 18/10/2024, 16:55
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μεικτά πρόσημα – Αλμα για τo Netflix

Wall Street: Μεικτά πρόσημα – Αλμα για τo Netflix

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στη Wall Street στο κλείσιμο μιας ακόμας εβδομάδας ρεκόρ με τις μετοχές τεχνολογίας να ενισχύονται χάρη στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Netflix.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,32% στις 43.100,21 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,56% στις 18.475,64 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,15% στις 5.850,06 μονάδες.

Η μετοχή του Netflix εκτινάσσεται άνω του 9% αφού ο γίγαντας του streaming ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street στο τρίτο τρίμηνο με άλμα 35% στις συνδρομές διαφημιστικού επιπέδου από την προηγούμενη τρίμηνη περίοδο.

Η Procter & Gamble ανακοίνωσε επίσης κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ τα έσοδα υπολείπονται των εκτιμήσεων. Οι μετοχές της υποχωρούν άνω του 1%.

Επίσης, η μετοχή της American Express υποχωρεί άνω του 4% αφού ο γίγαντας των πιστωτικών καρτών ανακοίνωσε έσοδα από κέρδη τρίτου τριμήνου χαμηλότερα από τις προσδοκίες και μεγαλύτερες προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες, ακόμη και αν οι υψηλότερες δαπάνες στις κάρτες της οδήγησαν σε αύξηση των προβλέψεων για το σύνολο του έτους.

Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 70 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη. Από αυτές, το 75% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με την FactSet.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά το ράλι της Travelers που ώθησε τον Dow να κλείσει την Πέμπτη σε ιστορικό υψηλό κλεισίματος. Ο ευρύτερος S&P 500 έκλεισε χαμηλότερα, παρά το γεγονός ότι σημείωσε νέο ενδοημερήσιο υψηλό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Οι τρεις δείκτες οδεύουν προς την έκτη συνεχόμενη θετική εβδομάδα τους και το μεγαλύτερο σερί κερδοφόρων εβδομάδων το 2024 τόσο για τον Dow όσο και για τον S&P 500.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Procter & Gamble: Αδύναμες πωλήσεις με βαρίδι τον κλάδο ομορφιάς

Αυξήσεις τιμών από το Netflix – 5,1 εκατ. νέοι συνδρομητές στο τρίμηνο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News