Business & Finance Παρασκευή 18/10/2024, 11:39
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διατηρείται η ανοδική τάση με τραπεζική ώθηση

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διατηρείται η ανοδική τάση με τραπεζική ώθηση

Νέα συγκρατημένη άνοδο καταγράφει η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το βλέμμα στην αποψινή αξιολόγηση του S&P. Ο οίκος έχει δώσει θετικές προοπτικές στη σύστασή του BBB- για την ελληνική οικονομία, και ως εκ τούτου, μια αναβάθμιση βρίσκεται στο τραπέζι.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:35 διαμορφώνεται στις 1.443,6 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,35% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 14 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης είναι σχεδόν αμετάβλητος. Ο τραπεζικός δείκτης συνεχίζει να ανακάμπτει κατά 0,6% με την Πειραιώς να πρωταγωνιστεί, ενώ ακολουθούν με πιο περιορισμένα κέρδη οι Alpha, Eurobank και ΕΤΕ. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Μυτιληναίος, της Τιτάν, της Viohalco και της Πειραιώς. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ, της Aegean και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Την ίδια ώρα, κυρίως ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ καθώς και τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε τα επιτόκια την Πέμπτη κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,25%, προχωρώντας στην πρώτη διαδοχική μείωση επιτοκίων από το 2011. Αν και η μείωση αυτή ήταν ευρέως αναμενόμενη, ο ταχύτερος ρυθμός μείωσης των επιτοκίων υποδηλώνει επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών εν μέσω ενδείξεων ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται όλο και περισσότερο υπό έλεγχο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Μικρή άνοδος με οδηγό τα μάκρο

Wall Street: Mε νέο ρεκόρ ο Dow – Στήριγμα από τον κλάδο ημιαγωγών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News