Business & Finance Πέμπτη 17/10/2024, 17:08
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε επίπεδο ρεκόρ ο S&P 500 – Ράλι για τις εταιρείες τσιπ

Wall Street: Σε επίπεδο ρεκόρ ο S&P 500 – Ράλι για τις εταιρείες τσιπ

Με ανοδική ορμή άνοιξαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια χάρη στα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία και με τις εταιρείες τσιπ να σημειώνουν ράλι. 

Ο S&P 500 άνοιξε σε ιστορικό υψηλό, μετά την ανακοίνωση για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα σημείωνε άνοδο 0,5% πέριξ των 5.865 μονάδων. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ανέβηκε κατά 145 μονάδες ή 0,3% στην έναρξη της συνεδρίασης, ενώ άνοδο 0,9% κατέγραφε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών, οι οποίες ανακάμπτουν έπειτα από τις πρόσφατες απώλειες. Καταλύτης ήταν οι ανακοινώσεις της Taiwan Semiconductor, η οποία είναι βασικός προμηθευτής της Nvidia και άλλων εταιρειών τσιπ. Η εταιρεία είχε ισχυρά αποτελέσματα το τρίτο τρίμηνο και αύξησε τις προβλέψεις της για τα έσοδα τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους. Οι μετοχές της ανέβηκαν 9%, ενώ ακολούθησε και η Nvidia, καταγράφοντας άνοδο 3%. Επίσης, κέρδη της τάξης του 2% σημειώνει και η AMD.

Σημειώνεται ότι οι λιανικές πωλήσεις του Σεπτεμβρίου έδειξαν ότι η καταναλωτική δαπάνη εξακολουθεί να είναι ισχυρή, σημειώνοντας αύξηση 0,4%. Οι πωλήσεις εξαιρουμένων των αυτοκινήτων εκτινάχθηκαν κατά 0,5%, πολύ περισσότερο από την πρόβλεψη για 0,1%.

Σημειώνεται επίσης ότι οι αιτήσεις ανεργίας για την εβδομάδα που έληγε στις 12 Οκτωβρίου ήταν χαμηλότερες από το προσδοκώμενο. Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 19.000, στις 241.000. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση του Bloomberg περίμεναν 259.000 αιτήσεις.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αιφνιδιαστική μείωση στις αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι τιμές χονδρικής τον Σεπτέμβριο

Dimon: Ανήσυχος για την κορύφωση των γεωπολιτικών κινδύνων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News