Business & Finance Πέμπτη 17/10/2024, 10:54
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Συγκρατημένη άνοδος εν αναμονή της ΕΚΤ

Ευρωαγορές: Συγκρατημένη άνοδος εν αναμονή της ΕΚΤ

Κυρίως ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή της σημερινής απόφασης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,21% στις 520,7 μονάδες. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,62% στις 19.552,36 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 7.538 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με οριακές απώλειες 0,01% στις 8.328 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,89%.

Η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει σήμερα στην τρίτη μείωση των επιτοκίων της για φέτος, καθώς οι πληθωριστικοί κίνδυνοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώνονται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν, ενώ η οικονομία επιδεινώνεται. Οι αυξήσεις των τιμών στη ζώνη του ευρώ υποχώρησαν στο 1,8% τον Σεπτέμβριο, κάτω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2%.

Νωρίτερα, στα ασιατικά χρηματιστήρια καταγράφηκαν απώλειες με βαρίδι τις μετοχές ακινήτων της Κίνας που υποχώρησαν μετά από ενημέρωση του υπουργείου στέγασης της χώρας που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των επενδυτών, παρασύροντας τον ευρύτερο δείκτη CSI 300. 

Χθες, η Wall Street ανέκαμψε εκ νέου με τον Dow Jones να κλείνει σε νέο ρεκόρ για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα. Το χαρακτηριστικό είναι η διεύρυνση της ανόδου και σε άλλους τομείς που είναι «ευαίσθητοι» στην πορεία της οικονομίας, με τον Russell 2000 που εκπροσωπεί τις μικρότερες επιχειρήσεις να εκτινάσσεται στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια τριών ετών. Οι περισσότερες πάντως big tech υποχώρησαν. Στο μέτωπο των εταρικών αποτελεσμάτων, περίπου 50 μετοχές του S&P 500 έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής κέρδη στο τρίτο τρίμηνο, με το 79% εξ αυτών να ξεπερνούν τις προσδοκίες, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow – Διεύρυνση του ράλι

«Ωρα μηδέν» για την ΕΚΤ – Τι περιμένουν αγορές και αναλυτές

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News