Business & Finance Τετάρτη 16/10/2024, 16:55
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρές μεταβολές – Αλμα για την Morgan Stanley

Wall Street: Μικρές μεταβολές – Αλμα για την Morgan Stanley

Με μικρές μεταβολές κινείται η Wall Street καθώς οι επενδυτές «ζυγίζουν» τα νέα δεδομένα για να διαπιστώσουν κατά πόσο μπορούν οι δείκτες να ανακάμψουν εκ νέου στα ιστορικά υψηλά τους.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,37% στις 42.852,15 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,39% στις 18.244,49 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 χάνει μόλις 0,1% στις 5.810,78 μονάδες.

Οι μετοχές της Morgan Stanley σημειώνουν άλμα άνω του 5% καθώς η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πρόκειται για τον τελευταίο τραπεζικό κολοσσό που δημοσιεύει αποτελέσματα μετά τις Goldman Sachs, Citigroup και Bank of America που επίσης εξέπληξαν ευχάριστα τις αγορές. 

Τόσο ο Dow όσο και ο S&P 500 υποχώρησαν χθες από τα ρεκόρ που είχαν κατακτήσει στη συνεδρίαση της Τρίτης, σημειώνοντας πτώση 0,75% και 0,76% αντίστοιχα. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 1,01%, αλλά εξακολουθεί να απέχει λιγότερο από 2% από το δικό του υψηλό ρεκόρ. Οι τεχνολογικές μετοχές – ιδίως οι σχετιζόμενες με τους ημιαγωγούς – επιβάρυναν τον S&P 500 και τον Nasdaq. Ο τεχνολογικός κλάδος διολίσθησε κατά 1,8% την Τρίτη, καθώς η Nvidia υποχώρησε περισσότερο από 4%.

Ο Bryn Talkington, διευθύνων σύμβουλος της Requisite Capital Management, δήλωσε στο CNBC ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα είναι πιθανότατα ασταθής τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές «ταλατεύονται» μεταξύ των εταιρικών αποτελεσμάτων και στις προεδρικές εκλογές.

Τα εταιρικά αποτελέσματα ήταν ανάμεικτα αυτή την εβδομάδα με τις καλές εκθέσεις από τις μεγάλες τράπεζες να επισκιάζονται από τις αδύναμες προοπτικές εταιρειών όπως η UnitedHealth Group και η ολλανδική εταιρεία κατασκευής τσιπ ASML.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Morgan Stanley: Κέρδη και έσοδα ξεπέρασαν τις προβλέψεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News