Business & Finance Τρίτη 15/10/2024, 16:56
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ο Dow χάνει το ρεκόρ του – Βουτιά για το πετρέλαιο

Wall Street: Ο Dow χάνει το ρεκόρ του – Βουτιά για το πετρέλαιο

Ο Dow Jones υποχωρεί από το νέο ρεκόρ που κατέκτησε χθες καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα νεότερα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,5% στις 42.847,9 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει μόλις 0,07% και σκαρφαλώνει σε νέο υψηλό στις 5.863 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται 0,27% στις 18.552,2 μονάδες. 

Η UnitedHealth σημειώνει βουτιά 9%, αφού η εταιρεία περιόρισε τις προοπτικές των κερδών της για το σύνολο του έτους. Εξάλλου και η Johnson & Johnson υποχωρεί ελαφρώς μετά την ανακοίνωση των τελευταίων αποτελεσμάτων της. Η Bank of America ενισχύεται άνω του 2% χάρη σε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντιθέτως, η Goldman Sachs καταγράφει οριακές απώλειες. Και οι δύο τράπεζες παρουσίασαν καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα.

Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται έντονα πτωτικά καθώς το Ισραήλ δεν αναμένεται να χτυπήσει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν. Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 4,7% στα 70,3 δολ. το βαρέλι.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά από μια ημέρα ισχυρών κερδών στη Wall Street που οδήγησε τον S&P 500 και τον Dow σε νέα ενδοημερήσια υψηλά και ρεκόρ κλεισίματος. Ειδικότερα, ο Dow κέρδισε περισσότερες από 200 μονάδες για να τερματίσει πάνω από το όριο των 43.000 μονάδων για πρώτη φορά.

Οι μετοχές της πληροφορικής οδήγησαν τον S&P 500 υψηλότερα στη συνεδρίαση, με τον κλάδο να ολοκληρώνει σχεδόν 1,4% υψηλότερα. Η αγορά πήρε ανοδική ώθηση από το ράλι 2,4% της Nvidia, το οποίο ώθησε την αγαπημένη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης σε κλείσιμο ρεκόρ.

«Νομίζω ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο S&P 500 είναι τουλάχιστον αρκετά, αν όχι ελαφρώς, υπερτιμημένος», δήλωσε ο Scott Chronert, στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Citi στις ΗΠΑ. «Αλλά αυτό μπορεί να διατηρηθεί όσο η ροή των ειδήσεων το υποστηρίζει», πρόσθεσε.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News