Business & Finance Δευτέρα 14/10/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Άνευρη συνεδρίαση με στάσιμες αποδόσεις, εν αναμονή της ΕΚΤ

Ομόλογα: Άνευρη συνεδρίαση με στάσιμες αποδόσεις, εν αναμονή της ΕΚΤ

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή κινήθηκαν σήμερα οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, αφού ενισχύθηκαν σε υψηλό εβδομάδας την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη.  

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς παρέμεινε στάσιμη στο 2,27%, ενώ σταθερό διατηρήθηκε και το κόστος δανεισμού στη γαλλική 10ετία, αφότου ο οίκος Fitch υποβάθμισε το outlook της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας σε αρνητικό από σταθερό, επικαλούμενος τα δημοσιονομικά προβλήματα και τους πολιτικούς κινδύνους. 

Ο οίκος Fitch επικαλέστηκε και τον πολιτικό κατακερματισμό της Γαλλίας με μία κυβέρνηση μειοψηφίας που θα δυσκολευθεί να εφαρμόσει βιώσιμες πολιτικές για τα δημοσιονομικά της. 

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα οιαδήποτε νύξη από την ΕΚΤ που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες τους ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος. 

«Πιθανότατα η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, να μην πει τίποτε στη συνεδρίαση της Πέμπτης για να διορθώσει τις προσδοκίες των αγορών για νέα μείωση των 25 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση στις 12 Δεκεμβρίου», αναφέρει ο Χόλγκερ Σκμιντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg. 

Στην Ιταλία, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε ελαφρώς στο 3,55% με το spread έναντι των γερμανικών στις 127 μονάδες βάσης. 

Στην ελληνική αγορά, οι αποδόσεις εμφάνισαν οριακές μεταβολές, στη 10ετία στο 3,20% με το spread στις 95 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία στο 2,45%. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News