Business & Finance Δευτέρα 14/10/2024, 16:54
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προς νέο ρεκόρ ο S&P 500 με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Wall Street: Προς νέο ρεκόρ ο S&P 500 με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στη Wall Street με τον S&P 500 να έχει βάλει πλώρη για νέο ρεκόρ την ώρα που η αγορά αναμένει τα νεότερα εταιρικά αποτελέσματα. Η αρχή έγινε την περασμένη Παρασκευή με τους τραπεζικούς κολοσσούς JPMorgan Chase και Wells Fargo να ανακοινώνουν καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Ο γενικός δείκτης της αγοράς S&P 500 κερδίζει 0,56% στις 5.847,02 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,98% στις 18.523,18 μονάδος και ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones χάνει μόλις 0,08% με βαρίδι κυρίως την Caterpillar που χάνει 2,6% μετά την υποβάθμιση από τη Morgan Stanley.

Η Bank of America, η Goldman Sachs και η Johnson & Johnson ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους την Τρίτη, ενώ η Morgan Stanley και η United Airlines πρόκειται να ανακοινώσουν τα δικά τους την Τετάρτη. Η Walgreens Boots Alliance, η Netflix και η Procter & Gamble είναι επίσης προγραμματισμένο να δημοσιεύσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης των τραπεζικών κερδών βοήθησαν την ευρύτερη αγορά να φτάσει σε ιστορικά υψηλά στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Ο S&P 500 έκλεισε πάνω από τις 5.800 μονάδες για πρώτη φορά την Παρασκευή, ενώ ο Dow σημείωσε επίσης ιστορικό υψηλό.

Μέχρι στιγμής, 30 εταιρείες του S&P 500 έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα με τα κέρδη τους να είναι ανώτερα του concensus κατά περίπου 5%, σύμφωνα με την Bank of America. Αυτό είναι καλύτερο από το 3% που ξεπερνούσαν αυτή τη στιγμή το προηγούμενο τρίμηνο. Παρόλα αυτά, η Bernstein πιστεύει ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των κερδών ανά μετοχή αυτό το τρίμηνο θα εξακολουθεί να είναι «πολύ χαμηλότερος» από αυτόν του προηγούμενου τριμήνου.

Παρά το γεγονός ότι η αγορά σκαρφαλώνει σε νέα ύψη, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι με φόντο τις προεδρικές εκλογές σε τρεις εβδομάδες, την ξαφνική άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, την αβεβαιότητα σχετικά με τον ρυθμό χαλάρωσης της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και την κλιμάκωση των γεωπολιτικών κινδύνων στη Μέση Ανατολή.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News