Business & Finance Παρασκευή 11/10/2024, 19:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Από την πτώση στα κέρδη – Με το βλέμμα στην Κίνα

Ευρωπαϊκές μετοχές: Από την πτώση στα κέρδη – Με το βλέμμα στην Κίνα

Οι ευρωπαϊκές μετοχές αντέστρεψαν τις αρχικές τους απώλειες και έκλεισαν τελικά τη συνεδρίαση σε υψηλό άνω μίας εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στα νέα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης που θα ανακοινώσει αύριο η Κίνα, στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στην απόφαση της ΕΚΤ. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,5%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε 0,6%

Οι αγορές ολοκλήρωσαν μία ιδιαίτερα νευρική εβδομάδα που είδε τις αγορές της Σαγκάης να υποχωρούν εν μέσω αβεβαιότητας για τα μέτρα στήριξης, την άνοδο των τιμών πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και τις αμφιβολίες για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. 

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,2%, ενώ ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη και ο IBEX στη Μαδρίτη έκλεισαν με κέρδη 0,7% και 0,5% αντίστοιχα. 

Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι αντέστρεψε τις αρχικές του απώλειες και έκλεισε με άνοδο αφότου η κυβέρνηση παρουσίασε τον προϋπολογισμό της για το 2025 με σχέδια για μείωση δαπανών και φορολογικές αυξήσεις ύψους 60 δισ.ευρώ. 

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του για το γαλλικό χρέος σήμερα το βράδυ. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, η Stellantis υποχώρησε 2,8%, καθώς η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Κάρλος Ταβάρες θα συνταξιοδοτηθεί στις αρχές του 2026. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News