Business & Finance Παρασκευή 11/10/2024, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προς πέμπτη εβδομάδα κερδών – Απογοήτευσε η Tesla

Wall Street: Προς πέμπτη εβδομάδα κερδών – Απογοήτευσε η Tesla

Με μικρές μεταβολές κινούνται οι δείκτες στη Wall Street αλλά οδεύουν προς την πέμπτη συνεχή εβδομάδα κερδών καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό, αλλά και τα πρώτα αποτελεσμάτων των τραπεζικών κολοσσών στις ΗΠΑ.

O βιομηχανικός Dow ενισχύεται κατά 0,6% στις 42.710 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 0,5% στις 5.812 μονάδες και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,3% στις 18.338 μονάδες.

Την Πέμπτη οι S&P 500 και Dow υποχώρησαν από τα ρεκόρ τους, ωστόσο η εβδομάδα αναμένεται να κλείσει με ήπια κέρδη.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στην έναρξη της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων με την JPMorgan Chase να ξεπερνά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα και οι μετοχές της σημειώνουν άλμα. Ομοίως, η Wells Fargo ενισχύεται 5,8% χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Σε άλλες μετοχές, η Tesla σημειώνει βουτιά 8% αφού ο όμιλος παρουσίασε το πολυαναμενόμενο ρομποταξί «Cybercab», καθώς οι αναλυτές σημείωσαν ότι ο CEO Elon Musk έδωσε λίγες απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα γύρω από την τεχνολογία του. 

Αντίθετα, η μετοχή της Uber ενισχύεται 8% μετά την πολυαναμενόμενη εκδήλωση Robotaxi της Tesla, η οποία απέτυχε να εντυπωσιάσει τους επενδυτές, με την Jefferies να λέει ότι «το ταξί της Tesla χωρίς δόντια είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Uber». 

Παράλληλα, τα νέα δεδομένα ως προς τις τιμές χονδρικής βοήθησαν να αμβλυνθούν οι ανησυχίες ότι ο πληθωρισμός επιμένει να είναι υψηλπος. Ο δείκτης τιμών παραγωγού, ένα μέτρο του πληθωρισμού χονδρικής, παρέμεινε αμετάβλητος τον Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε κάτω από την αύξηση 0,1% που ανέμενε ο Dow Jones.

Τα στοιχεία αυτά βοήθησαν να μετριαστούν ορισμένοι φόβοι που προκλήθηκαν από τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Σεπτεμβρίου, ο οποίος αυξήθηκε ελαφρώς περισσότερο από το αναμενόμενο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι τιμές χονδρικής τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Ανώτερος των προβλέψεων ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News