Business & Finance Πέμπτη 10/10/2024, 19:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Mικρές απώλειες με πιέσεις από άμυνα και βιομηχανία

Ευρωπαϊκές μετοχές: Mικρές απώλειες με πιέσεις από άμυνα και βιομηχανία

Με πτώση έκλεισαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον κλάδο άμυνας και βαριάς βιομηχανίας να καθοδηγεί τις απώλειες, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός ήταν υψηλότερος του αναμενομένου το Σεπτέμβριο, τη στιγμή που οι επενδυτές περίμεναν την παρουσίαση του προϋπολογισμού της Γαλλίας για το 2025. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,2%, με την άμυνα, βιομηχανία και τεχνολογία να καταγράφουν απώλειες άνω του 1% ο κάθε κλάδος. 

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λίγο περισσότερο του αναμενομένου, όμως η ετήσια άνοδος του πληθωρισμού ήταν η μικρότερη σε διάρκεια μεγαλύτερη των τρισήμισι ετών. 

Τα στοιχεία ωστόσο δεν απομακρύνουν τις προσδοκίες ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση του Νοεμβρίου. 

Μπορεί τα στοιχεία να είναι υψηλότερα του αναμενομένου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η Fed δεν έχει περιθώριο να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια, αναφέρει ο Ίβαν Μαμαλετ, στρατηγικός αναλυτής της SG Kleinwort Hambros. 

Aπό τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της GSK ενισχύθηκε 3,2% αφότου η βρετανική φαρμακοβιομηχανία συμφώνησε να πληρώσει έως 2,2 δισ.δολάρια για το διακανονισμό δικαστικής αγωγής, η οποία ισχυρίζεται ότι το φάρμακο Zantac προκάλεσε καρκίνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο διακανονισμός ήταν μικρότερος απ΄ό,τι αναμενόταν.  

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News