Business & Finance Πέμπτη 10/10/2024, 11:34
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εγκλωβισμένο σε στενό εύρος με μοιρασμένα πρόσημα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εγκλωβισμένο σε στενό εύρος με μοιρασμένα πρόσημα

Αδυναμία αντίδρασης συνεχίζει να δείχνει η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών που δείχνει εγκλωβισμένη σε ένα στενό εύρος τιμών μετά και τη χθεσινή αποτυχία της να κεφαλαιοποιήσει τα θετικά νέα που ήρθαν µε την απόφαση του FTSE Russell να βάλει το Χ.Α. στον προθάλαµο της αναβάθµισης. Σύµφωνα µε εγχώριους αναλυτές πλέον η πλησιέστερη και κρίσιµη στήριξη είναι στις 1.414 µονάδες και η κοντινότερη αντίσταση στις 1.438 µονάδες.

Μικρές μεταβολές διαφορετικών κατευθύνσεων καταγράφονται στις συνεδριάσεις των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με τους επενδυτές να αναμένουν τα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ ώθηση δίνει το θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές.

Στο ΧΑ, ο Γενικός Δείκτης στις 11:30, διαμορφώνεται στις 1.419,46 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,01% με την αξία των συναλλαγών στα 20 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί  κατά 0,39%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί επίσης οριακά κατά 0,08% στις 1.201,81 μονάδες καθώς μόνο η ΕΤΕ προσπαθεί για την ανάκαμψη, ενώ περιορισμένες απώλειες καταγράφουν Alpha, Eurobank και Πειραιώς.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas, Aegean Airlines, της Coca Cola HBC και των ΕΛΠΕ. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ, της Viohalco και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Από τη µία υπάρχουν τα µακροπρόθεσµα funds που τοποθετούνται, χωρίς να βιάζονται, στην αγορά και στον τραπεζικό κλάδο, που σε κάθε περίπτωση χρειάζεται επιµονή και όχι βιαστικές κινήσεις που κυνηγάνε βραχυπρόθεσµες αποδόσεις, και από την άλλη είµαστε σε µια φάση που υπάρχουν πωλητές που έχουν τοποθετηθεί σε χαµηλότερα επίπεδα και αποχωρούν ψάχνοντας και πάλι πιο βραχυπρόθεσµα κέρδη, όπως σχολιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance στην «Καθημερινή».

Στον τραπεζικό δείκτη χρειάζεται κατοχύρωση των 1.287 µονάδων, για να υπάρξει µία µεσοπρόθεσµη καλύτερη τάση και παράλληλα συντήρηση των 1.200 µονάδων αν δεν θέλουµε να δούµε συνέχιση της πτωτικής κίνησης, όπως επισηµαίνει. Ο Γενικός Δείκτης παραµένοντας στη ζώνη των 1.400-1.500 µονάδων, βρίσκεται σε ένα κρίσιµο τεχνικό σταυροδρόµι, που χρειάζεται χρόνο για να δώσει λύση, όπως εκτιµά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Μικρές μεταβολές περιμένοντας τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow και S&P 500 – Στήριξη από τεχνολογία

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News