Business & Finance Τετάρτη 9/10/2024, 11:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Μικρές μεταβολές με φόντο την Κίνα

Ευρωαγορές: Μικρές μεταβολές με φόντο την Κίνα

Με μικρές μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το μομέντουμ να κλυδωνίζεται εν μέσω ων ανησυχιών για τη Μέση Ανατολή και της μεταβλητότητας στις ασιατικές αγορές με επίκεντρο την Κίνα.

Οι μετοχές με μεγάλη έκθεση στην Κίνα, όπως τα είδη πολυτελείας και τα ορυχεία, δείχνουν αδυναμία ανάκαμψης μετά την απότομη πτώση τους κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, όταν η Κίνα επέβαλε εισφορά στο κονιάκ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κλιμακώνοντας την εμπορική διαμάχη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ημειώνει κέρδη 0,15%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,05% στις 19.057 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,16% στις 7.533 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,43% στις 8.225 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,01%. 

Οι ευρωαγορές έκλεισαν με πτώση την Τρίτη, με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και την πλειονότητα των κλάδων να διαπραγματεύονται στο κόκκινο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η άνευρη συνεδρίαση ήρθε μετά από ένα ασταθές ξεκίνημα της εβδομάδας με τους επενδυτές να αντιδρούν στην απογοήτευση για τα μέτρα τόνωσης της Κίνας.

Νωρίτερα, οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν εν μέσω μεικτών προσήμων στις ασιατικές αγορές με τον δείκτη CSI 300 της ηπειρωτικής χώρας να σημειώνει πτώση 6% και τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να επεκτείνει τις απώλειές του, σημειώνοντας πτώση 2,5%. Την Τρίτη, ο HSI κατέγραψε τη χειρότερη ημέρα των τελευταίων 16 ετών, κλείνοντας 9,41% χαμηλότερα.

Η Wall Street ανέκαμψε την Τρίτη, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές υπεραπέδωσαν και οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν από τα υψηλά τους. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Επιστροφή στην ανάκαμψη, καθώς «έπεσαν» οι τιμές πετρελαίου

Ευρωπαϊκές μετοχές: Υπό τη «σκιά» της Κίνας ο STOXX 600

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News