Business & Finance Δευτέρα 7/10/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Παραμένει η κεκτημένη ταχύτητα – Ανοδικό ξεκίνημα

Ευρωπαϊκές μετοχές: Παραμένει η κεκτημένη ταχύτητα – Ανοδικό ξεκίνημα

Mε άνοδο έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από το ράλι της Wall το βράδυ της Παρασκευής και το θετικό άνοιγμα των ασιατικών χρηματιστηρίων. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με κέρδη 0,18% στις 519.48 μονάδες. 

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κινήθηκε οριακά αρνητικά στις 19.104  μονάδες και στη Γαλλία ο CAC κέρδισε 0,46% στις 7.576 μονάδες. Στη Μεγάλη Βρετανία, ο FTSE κέρδισε 0,28%. 

Στην περιφέρεια ο ιταλικός MIB έκλεισε οριακά θετικά και ο ισπανικός IBEX κέρδισε 0,5%. 

Επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν τις τιμές του πετρελαίου εν μέσω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή που επηρεάζουν τις τιμές, ενώ αναμένουν σειρά μακροοικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα. 

Οι ευρωπαϊκές αγορές προσπαθούν να διατηρήσουν το θετικό κλίμα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών. Τα στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 254.000 νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, πάνω από τις 150.000 που εκτιμούσαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία παρουσίασαν κάθετη πτώση τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας μια ακόμη οπισθοδρόμηση για τη βιομηχανία σε μια χρονιά που η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προβλέπεται ότι θα παρουσιάσει ύφεση 0,2%. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News