Business & Finance Δευτέρα 7/10/2024, 15:47
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Προβάδισμα πωλητών με το ενδιαφέρον και πάλι στην ΕΤΕ

ΧΑ: Προβάδισμα πωλητών με το ενδιαφέρον και πάλι στην ΕΤΕ

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω κυρίως ανοδικής κίνησης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στον απόηχο της ολοκλήρωσης της διάθεσης του placement της Εθνικής, η μετοχή της ΕΤΕ συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον με τα πακέτα της να αποτελούν σχεδόν τον μισό τζίρο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:44 διαμορφώνεται στις 1.432,17 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,4% με την αξία των συναλλαγών κοντά στα 63 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.440,75 μονάδες (+0,20%) και κατώτερη τιμή στις 1.430,42 μονάδες (-0,52%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,08%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί σε ποσοστό 0,24% με τις ΕΤΕ, Πειραιώς και Alpha στο -0,7%, ενώ κέρδη καταγράφει η μετοχή της Eurobank (+0,36%). 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν, της ΕΥΔΑΠ, της Vohalco και της Aegean. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC, της Μυτιληναίος και του ΔΑΑ.

Την ίδια ώρα, την ανιούσα έχουν πάρει εκ νέοι οι δείκτες στις ευρωαγορές μετά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, όταν οι αγορέςς πήραν ώθηση από την τελευταία έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που ξεπέρασε τις προσδοκίες. Συγκεκριμένα, οι μη γεωργικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 254.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ την προβλεπόμενη αύξηση κατά 150.000 από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,1% παρά τις εκτιμήσεις ότι θα παραμείνει σταθερό στο 4,2%. Σημειώνεται ότι μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας, οι επενδυτές πίστεψαν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να επιτύχει μια «ήπια προσγείωση» για την αμερικανική οικονομία.

Επίσης, οι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν νωρίτερα κέρδη με καταλύτη τον ιαπωνικό Nikkei 225 που κινήθηκε ανοδικά κατά σχεδόν 2%, ενόψει μιας εβδομάδας κρίσιμων αποφάσεων από τις κεντρικές τράπεζες της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ άλλων από την Τράπεζα της Κορέας, την Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας και την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News