Business & Finance Δευτέρα 7/10/2024, 11:03
ΑΓΟΡΕΣ

Εσβησε το θετικό μομέντουμ στις ευρωαγορές

Εσβησε το θετικό μομέντουμ στις ευρωαγορές

Με θετική διάθεση που διήρκεσε μόνο για λίγο ξεκίνησαν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ώθηση που πήραν από τις αγορές της Ασίας να μην συντηρεί τελικά το μομέντουμ. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,56% υψηλότερα, όμως λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης υποχωρεί περίπου 0,15%. Αντίστοιχα και ο γερμανικός Dax, ο οποίος υποχωρεί περίπου 0,38%, ο αγγλικός FTSE 100 που εμφανίζει απώλειες 0,14% και ο γαλλικός Cac 40 που πέφτει 0,24%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έδειχναν έτοιμες να συνεχίσουν στο θετικό κλίμα που παρατηρήθηκε στο κλείσιμο των συναλλαγών την περασμένη εβδομάδα, όταν οι αγοράς πήραν ώθηση από την τελευταία έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που ξεπέρασε τις προσδοκίες. Συγκεκριμένα, οι μη γεωργικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 254.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ την προβλεπόμενη αύξηση κατά 150.000 από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,1% παρά τις εκτιμήσεις ότι θα παραμείνει σταθερό στο 4,2%.

Επίσης, οι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν κυρίως άνοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας, με καταλύτη τον ιαπωνικό Nikkei 225 που σημείωσε άνοδο σχεδόν 2%, ενόψει μιας εβδομάδας κρίσιμων αποφάσεων από τις κεντρικές τράπεζες της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ άλλων από την Τράπεζα της Κορέας, την Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας και την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια για τις αμερικανικές μετοχές διαπραγματεύονταν σε σταθερά επίπεδα το βράδυ της Κυριακής, καθώς η Wall Street επιδιώκει να διατηρήσει το μομέντουμ του ράλι της Παρασκευής. Σημειώνεται ότι μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας, οι επενδυτές πίστεψαν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να επιτύχει μια «ήπια προσγείωση» για την αμερικανική οικονομία.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι νέες θέσεις εργασίας

Πληθωρισμός: Κάτω από το 2% στην Ευρωζώνη – Στο 3% στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News