Business & Finance Παρασκευή 4/10/2024, 11:33
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βγαίνει αντίδραση μετά την πενθήμερη πτώση

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βγαίνει αντίδραση μετά την πενθήμερη πτώση

Τάσεις ανάκαμψης με αιχμή τις τράπεζες παρουσιάζει η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από την υποχώρηση των προηγούμενων συνεδριάσεων. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει συμπληρώσει πέντε πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 3,59%.

O Γενικός Δείκτης στις 11:25 διαμορφώνεται στις 1.426,25 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,55% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 14 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,71%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,26%. Ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει κάποιο από το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών με άνοδο 0,48%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo, του ΟΛΠ, της Τιτάν και της Viohalco. Αντιθέτως, πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Την ίδια ώρα, με μικρή άνοδο κινούνται οι ευρωαγορές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν την κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, ενώ αναμένουν τη σημερινή έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Eχοντας µπει στο γεµάτο προκλήσεις τελευταίο τρίµηνο του έτους, στόχος του Γενικού Δείκτη είναι να «γράψει» την τέταρτη σερί κερδοφόρα χρονιά του, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διατήρηση της εµπιστο- σύνης των ενεργών χαρτοφυλακίων και την προσέλκυση νέων, σχολιάζει στην «Καθημερινή» ο Πέτρος Στεριώτης, πιστοποιηµένος τεχνικός αναλυτής και διαχειριστής χαρτοφυλακίου. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να επισηµανθούν οι ανησυχητικές τάσεις «κορεσµού» που το Χ.Α. δείχνει λίγο κάτω από το πολυετές υψηλό των 1.500 µονάδων, όπως τονίζει.

Μετά την πρόσφατη διακύµανση στο στενό εύρος των 1.400-1.450 µονάδων, το οποίο τελικά ο Γενικός Δείκτης διέσπασε ανοδικά, εσχάτως «επανήλθε» εντός αυτού, µετατρέποντας για την ώρα την υπέρβαση των 1.450 σε ύπουλη «αγοραστική παγίδα» (bull trap) και τις 1.400 µονάδες σε στήριξη «κλειδί», επισηµαίνει ο αναλυτής.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Ανάκαμψη με το βλέμμα σε ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

Wall Street: Συγκρατημένες απώλειες με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Έσοδα 3,5 δισ. ευρώ απέφερε στο Δημόσιο η αποκρατικοποίηση των τραπεζών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News