Business & Finance Παρασκευή 4/10/2024, 11:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Ανάκαμψη με το βλέμμα σε ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

Ευρωαγορές: Ανάκαμψη με το βλέμμα σε ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

Με μικρή άνοδο κινούνται οι ευρωαγορές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν την κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, ενώ αναμένουν τη σημερινή έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,33% στις 518 μονάδες. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,3% στις 10.040,7 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινείται με κέρδη 0,69% στις 7.528 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,08% στις 8.288 μονάδες. Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,6%.

Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου συνεχίζουν να ενισχύονται, επεκτείνοντας το ράλι τους λόγω των ανησυχιών για τον περιορισμό της προσφοράς. Στον αντίποδα, οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης υποχώρησαν κατά 0,44%.

Οι μετοχές του δανέζικου ναυτιλιακού κολοσσού Moller-Maersk υποχωρούν άνω του 6%, αφού οι λιμενεργάτες των ΗΠΑ και η United States Maritime Alliance συμφώνησαν την Πέμπτη σε μια προσωρινή συμφωνία για τους μισθούς, τερματίζοντας την τριήμερη απεργία τους και χαλαρώνοντας τις πιέσεις στον κλάδο. Η ελβετική εταιρεία logistics Kuehne+Nagel υποχωρεί επίσης κατά 1,8%.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στην έκθεση για τις μισθοδοσίες Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, με τα αμερικανικά futures να δείχνουν ελάχιστη  κατά τη διάρκεια της νύχτας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Συγκρατημένες απώλειες με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News