Business & Finance Πέμπτη 3/10/2024, 19:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε χαμηλό επτά ημερών ο STOXX 600

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε χαμηλό επτά ημερών ο STOXX 600

Με πτώση έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές στην Ευρώπη, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να αποφεύγουν το ριψοκίνδυνο ενεργητικό εν μέσω κλιμακούμενων γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή με τους περισσότερους κλάδους να παρουσιάζουν απώλειες εκτός του ενεργειακού. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,9%, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη της εβδομάδας. 

Με πτώση έκλεισαν τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον DAX στη Γερμανία και τον CAC 40 στη Γαλλία να υποχωρούν περισσότερο από 1% έκαστος. 

Ο κλάδος αυτοκινήτου υποχώρησε 2,1% με την εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Μιλάνου Stellantis να υποχωρεί 4%. Ο διευθύνων σύμβουλος Κάρλος Ταβάρες άφησε την πόρτα ανοικτή για πιθανή μείωση του μερίσματος και επαναγορών ιδίων μετοχών το επόμενο έτος. 

Επίσης, η Barclays υποβάθμισε τον όμιλο σε “equal-weight”. Ο κλάδος κατασκευών και οικοδομικών υλικών υποχώρησε 2%, υπό την πίεση της γαλλικής Bouygues η οποία κατέγραψε πτώση 4,8%. 

Ο κλάδος πρώτων υλών περιορίστηκε 1,7%, ακολουθώντας την πτώση της τιμής χαλκού εν μέσω ανησυχιών για την ένταση στη Μέση Ανατολή. 

Ωστόσο, οι υψηλές τιμές ενέργειας βοήθησαν τον ευρωπαϊκό ενεργειακό κλάδο να ενισχυθεί 0,3%, σε μία σπάνια εξαίρεση μέσα στο σημερινό περιβάλλον. 

 

moneyreview.gr      

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News