Business & Finance Πέμπτη 3/10/2024, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρές μεταβολές μετά τα στοιχεία για την ανεργία

Wall Street: Μικρές μεταβολές μετά τα στοιχεία για την ανεργία

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν την Πέμπτη οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν περισσότερα στοιχεία για την απασχόληση, ενώ η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει εξαιρετικά ασταθής.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,28% στις 42.077 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 0,03% στις 5.710 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,18% ή 83 μονάδες στις 18.009,90 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, το ράλι του πετρελαίου καλά κρατεί με το αμερικανικό να σημειώνει άνοδο 2,8% στα 72 δολ. το βαρέλι, και το brent στο +0,2,57% και στα 75,8 δολ.

Το επενδυτικό κλίμα έχει πληγεί έντονα αυτή την εβδομάδα εξαιτίας της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. «Η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή έχει οδηγήσει τις αγορές να αποτιμήσουν μεγαλύτερο κίνδυνο μιας ολοκληρωμένης σύγκρουσης στην περιοχή, στην οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να εμπλακούν οι ΗΠΑ», ανέφεραν οι αναλυτές της ING, σε σημείωμά τους.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην έκθεση για τις νέες μισθοδοσίες που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, η οποία είναι πιθανό να επηρεάσει την πρόβλεψη της αγοράς για τη απόφαση της επόμενης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν απομακρύνθηκε πολύ από το χαμηλό τεσσάρων μηνών που είχε αγγίξει την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εποχικά διορθωμένες πρώτες αιτήσεις ανεργίας εκτινάχθηκαν στις 225.000 την εβδομάδα που έληξε στις 28 Σεπτεμβρίου, αυξημένες σε σχέση με το αναθεωρημένο προς τα πάνω όριο των 219.000 την περασμένη εβδομάδα, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Σημειωτέον ότι οι οικονομολόγοι ανέμεναν 222.000. Η προηγούμενη μέτρηση για την εβδομάδα που έληξε στις 21 Σεπτεμβρίου ήταν 218.000, η χαμηλότερη από τα μέσα Μαΐου.

Στον εταιρικό τομέα, η μετοχή της Levi Strauss υποχωρεί πάνω από 7% αφού η εταιρεία παραγωγής τζιν ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πώληση του εμπορικού σήματος Dockers, ενώ αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψη για τα έσοδα για το σύνολο του έτους.

Η μετοχή της Tesla σημειώνει πτώση άνω του 1%, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης λόγω των απογοητευτικών παραδόσεων του τρίτου τριμήνου, αφού η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο κατασκευαστής EV ανακαλεί 27.185 οχήματα Cybertruck στις ΗΠΑ λόγω τεχνικού προβλήματος.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News